Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно.

До чого можуть призвести хворі молочні зуби?

Слід розуміти, що молочні зубки є основою для формування правильного прикусу та запорукою того, що постійні зуби виростуть здоровими. Не слід забувати про жувальну функцію: якщо дитині болить, вона не матиме змоги правильно жувати, що може призвести до проблем з травленням.

Догляду за станом ротової порожнини слід приділяти особливу увагу з раннього віку. Саме тому дитяча стоматологія у Львові й досвідчені фахівці клініки наполегливо рекомендують батькам приводити своїх дітей на профілактичні огляди.

Серед функцій тимчасових зубів, важливу роль відіграє підготовка місця для постійних. Тому, якщо внаслідок карієсу запалюється тканина ротової порожнини, то виникає ризик несвоєчасної втрати зуба. В такому випадку до можливих проблем додаються ще й певні складнощі з роботою мовленнєвого апарату.

Які ще негативні наслідки можливі?

Проблемні зуби можуть і не стати безпосередньою причиною хвороб, але мають всі шанси виступити певними каталізаторами негативних процесів в організмі. Про що йде мова?

1.Цукровий діабет. Хворі зуби не є основною умовою цього небезпечного стану. Але, як правило, непролікований каріозний процес призводить до появи пародонтиту. А його вплив на рівень цукру в крові доведено науково. Висновок: проблемний зуб, що своєчасно не вилікували, не призведе до діабету, але здатний стати додатковою причиною, якщо складаються інші негативні фактори.

  • До появи найбільш розповсюдженої хвороби зубів, карієсу, призводять бактерії. Вони здатні потрапляти в кров та викликати негативні явища в стані серцево-судинної системи, навіть до запалення судинних стінок.
  • Захворювання травної системи. Шкідливі бактерії з ротової порожнини постійно потрапляють до кишково-шлункового тракту, здатні спричиняти в ньому запальні процеси та інші порушення. Крім того, погано пережована їжа суттєво шкодить травленню.

Врешті-решт, хворі зуби — це постійне роздратування, порушення сну, неабияке відчуття дискомфорту та болю, що аж ніяк не робить життя дитини здоровим і щасливим.

Запобігти цим негативним проявам не так вже і складно. Якісна щітка, правильно підібрана паста, чищення зубів хоча б два рази на день (в ідеалі після кожного прийому їжі), своєчасні лікувально-профілактичні заходи ротової порожнини у стоматолога — ось головні складники здоров'я дитячих зубів.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...