Чому кришиться домашня випічка: ТОП-5 помилок при замішуванні тіста

Не так багато інгредієнтів потрібно для того, щоб замісити тісто для домашньої випічки, але на цьому етапі можна зробити одну або кілька помилок, через що булки, хліб або пироги будуть кришитися. передають Патріоти України

Помилка перша: дріжджі

Зайві дріжджі ніколи не робили випічку смачнішою. Крім неприємного присмаку вироби починають кришитися, хоч і виглядають пишно і апетитно.

Помилка друга: перетримали

Тісто потрібно залишити на вистоювання, щоб воно піднялося у формі та збільшилося в обсязі. Але якщо воно перестоїть більше 15-20 хвилин, то вистоювання не піде на користь.

Помилка третя: жири

Навіть дієтичні вироби повинні містити олію. В іншому випадку випічка втратить свіжість, а отже, кришитиметься.

Помилка четверта: волога

Хитрість у тому, що ніколи не потрібно висипати відразу все борошно для замішування тіста. Його просівають малими порціями, інакше тісто виходить дуже «круте».

Помилка п’ята: клейковина

Це речовина, що робить борошно – борошном. Чим нижчий її відсоток, тим більше доводиться сипати муки, щоб склеїти всі компоненти та сформувати еластичний м’якуш. У результаті випічка починає кришитися.

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...

Це може здивувати! ТОП-5 ознак того, що ваш собака найбільше любить вас

неділя, 2 листопад 2025, 12:45

У собак є свої способи вираження любові, і це не завжди відбувається через очевидні жести, такі як виляння хвостом чи схвильовані привітання, передають Патріоти України. На щастя, експерти-кінологи з Pet MD виявили п'ять неочевидних ознак того, що ваш ...