Чому кухонний рушник не можна вішати на ручку духовки - ви навіть не здогадувалися

Чи не на кожній кухні можна побачити рушник для посуду та поверхонь, який висить на ручці духовки. Насправді, це досить велика помилка. Попри те, що це досить зручне місце для розташування рушника, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, це негігієнічний спосіб зберігання рушника. За день використання він контактує з великою кількістю забруднень, води та збирає на себе чимало бактерій. І не всі серед них досить безпечні – можуть траплятись навіть хвороботворні. Ці бактерії зрештою опиняються на ручці та дверцятах духовки і можуть потрапити всередину неї і опинитись у стравах.

Також ви під час роботи на кухні можете торкатись руками тих місць, які контактували з забрудненим рушником. Ось чому йому не місце на ручці духовки. Так само поганою ідеєю буде розміщати його на дверцятах холодильника.

Тож де, в такому разі, можна зберігати кухонний рушник? Експерти з кухонної гігієни радять розміщати його на окремому гачку на віддаленні від продуктів і не безпосередньо біля мийки.

Якщо ж ви не впевнені у чистоті рушника, ви можете його швидко продезінфікувати. Для цього просто покладіть предмет у мікрохвильову піч. За рахунок високої температури вона знищує усі небажані мікроорганізми. Просто складіть всі рушники, які потребують очищення у пакет, придатний для використання у печі, і додайте туди достатню кількість розчину білого оцту з водою у пропорції 1:2. Пакет не закривайте щільно. Помістіть його у піч на 2 хвилини на режим високої потужності.

Прати кухонні рушники теж краще окремо. Наприклад, їх можна замочити у тазу з вашими звичайним пральним засобом, перед тим, як помістити до загального прання.

Нові кухонні рушники краще спершу замочити на кілька годин у холодній воді, щоби вони перестали бути такими жорсткими, а потім їх можна прати у машині на звичайному режимі з температурою 30 градусів. Далі просто дайте рушнику висохнути і він буде достатньо мяким та зручним для подальшого використання.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...