Чому кухонний рушник не можна вішати на ручку духовки - ви навіть не здогадувалися

Чи не на кожній кухні можна побачити рушник для посуду та поверхонь, який висить на ручці духовки. Насправді, це досить велика помилка. Попри те, що це досить зручне місце для розташування рушника, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, це негігієнічний спосіб зберігання рушника. За день використання він контактує з великою кількістю забруднень, води та збирає на себе чимало бактерій. І не всі серед них досить безпечні – можуть траплятись навіть хвороботворні. Ці бактерії зрештою опиняються на ручці та дверцятах духовки і можуть потрапити всередину неї і опинитись у стравах.

Також ви під час роботи на кухні можете торкатись руками тих місць, які контактували з забрудненим рушником. Ось чому йому не місце на ручці духовки. Так само поганою ідеєю буде розміщати його на дверцятах холодильника.

Тож де, в такому разі, можна зберігати кухонний рушник? Експерти з кухонної гігієни радять розміщати його на окремому гачку на віддаленні від продуктів і не безпосередньо біля мийки.

Якщо ж ви не впевнені у чистоті рушника, ви можете його швидко продезінфікувати. Для цього просто покладіть предмет у мікрохвильову піч. За рахунок високої температури вона знищує усі небажані мікроорганізми. Просто складіть всі рушники, які потребують очищення у пакет, придатний для використання у печі, і додайте туди достатню кількість розчину білого оцту з водою у пропорції 1:2. Пакет не закривайте щільно. Помістіть його у піч на 2 хвилини на режим високої потужності.

Прати кухонні рушники теж краще окремо. Наприклад, їх можна замочити у тазу з вашими звичайним пральним засобом, перед тим, як помістити до загального прання.

Нові кухонні рушники краще спершу замочити на кілька годин у холодній воді, щоби вони перестали бути такими жорсткими, а потім їх можна прати у машині на звичайному режимі з температурою 30 градусів. Далі просто дайте рушнику висохнути і він буде достатньо мяким та зручним для подальшого використання.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...