
Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України.
Куряче м’ясо, незважаючи на простоту приготування, що здається на перший погляд, потребує особливого підходу. Варто допустити лише кілька неточностей і м’ясо вийде дуже сухим.
Про які помилки потрібно пам’ятати
Деякі господині буквально бояться додавати сіль, бо вона нібито позбавляє м’ясо вологи та соковитості. Але без солі смачну курку запекти не вийде.
Досвідчені кухарі пропонують чудовий спосіб приготування, завдяки якому куряче м’ясо виходить соковитим та смачним.
Розчиніть у воді ложку солі і помістіть в розчин, що вийшов, курку на півгодини.
Це дозволить приготувати ідеальну страву.
2. Важливість маринаду
Жодна господиня не забуде замаринувати баранину, свинину чи яловичину, а ось курка часто залишається без цього важливого етапу.
В результаті м’ясо виходить сухим і не зовсім якісним.
Тому не забувайте відправити курку до маринаду хоча б на півгодини.
3. Неправильний вибір температури
Якщо ви оберете температуру 200 градусів і вище, то про соковиту курку можна навіть не мріяти. Так, за такого підходу скоринка однозначно з’явиться, але саме м’ясо залишиться сухим.
Тому намагайтеся обмежуватись 180 градусами. Цього цілком достатньо для того, щоб запекти смачну курку.
Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...
Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...