Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України.

Подробиці

Куряче м’ясо, незважаючи на простоту приготування, що здається на перший погляд, потребує особливого підходу. Варто допустити лише кілька неточностей і м’ясо вийде дуже сухим.

Про які помилки потрібно пам’ятати

  1. Не забувайте про сіль

Деякі господині буквально бояться додавати сіль, бо вона нібито позбавляє м’ясо вологи та соковитості. Але без солі смачну курку запекти не вийде.

Досвідчені кухарі пропонують чудовий спосіб приготування, завдяки якому куряче м’ясо виходить соковитим та смачним.

Розчиніть у воді ложку солі і помістіть в розчин, що вийшов, курку на півгодини.

Це дозволить приготувати ідеальну страву.

2. Важливість маринаду

Жодна господиня не забуде замаринувати баранину, свинину чи яловичину, а ось курка часто залишається без цього важливого етапу.

В результаті м’ясо виходить сухим і не зовсім якісним.

Тому не забувайте відправити курку до маринаду хоча б на півгодини.

3. Неправильний вибір температури

Якщо ви оберете температуру 200 градусів і вище, то про соковиту курку можна навіть не мріяти. Так, за такого підходу скоринка однозначно з’явиться, але саме м’ясо залишиться сухим.

Тому намагайтеся обмежуватись 180 градусами. Цього цілком достатньо для того, щоб запекти смачну курку.

Не робіть так! Названо ТОП-7 речей, які зроблять будь-який інтер'єр дешевим

неділя, 12 травень 2024, 21:30

Якщо ви хочете створити інтер'єр, який мав би дорогий вигляд, варто відмовитися від деяких речей. Нині вже не в моді набори меблів, які колись були на піку популярності. Дизайнери радять поєднувати різні предмети, які мають одну-дві спільні риси. Напри...

Секрет досвідчених господинь! ТОП-5 хитрощів, які покращать смак червоного борщу

неділя, 12 травень 2024, 21:12

Червоний борщ – найспірніша страва. Якщо приготувати його абияк, то його правильно буде назвати супом з буряком. Однак є хитрощі, які допоможуть врятувати страву навіть у останній момент. Хитрість перша. Говорять, що варити борщ треба неодмінно з м’ясо...