Чому квашена капуста виходить м'якою і не смачною: ТОП-3 головні причини

Квашена капуста є дуже корисним їм смачним продуктом, в якому дуже багато вітаміну С, а також в ній багато фолієвої кислоти, тому на думку експертів, вона дуже корисна вагітним і жінкам, що годують, передають Патріоти України.

РедакціяFoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно квасити капусту, щоб вона не стала м'якою і не мала неприємний смак, а була хрумкою та соковитою.

Чому капуста стає м'якою

1. Мало солі

Перша причина – мало солі, від чого капуста виділяє дуже мало соку, в якому вона кваситься. Їй не вистачає рідини, щоб добре прокваситися.

Кулінари радять додавати в капусту 24-30 г солі на 1 кг капусти, цього буде достатньо для ідеально хрусткої та смачної капусти

2. Багато моркви та цукру

Надлишок цукру та моркви роблять капусту м'якою. Якщо ви все ж таки хочете додати моркву, її потрібно взяти обов'язково пізніх сортів і в пропорції 300-400 г моркви на 10 кілограмів капусти.

3. Металевий посуд

Капусту найкраще квасити у скляному, дерев'яному чи емальованому посуді і важливо, щоб вона була великого обсягу, щоб було місце для соку. Металевий посуд дасть капусті темний відтінок та неприємний смак.

Важливо: поки йде процес квашення, капусту обов'язково потрібно протикати, випускаючи надлишки вуглекислого газу, щоб вона не мала неприємного смаку.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...