Квашена капуста є дуже корисним їм смачним продуктом, в якому дуже багато вітаміну С, а також в ній багато фолієвої кислоти, тому на думку експертів, вона дуже корисна вагітним і жінкам, що годують, передають Патріоти України.
РедакціяFoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно квасити капусту, щоб вона не стала м'якою і не мала неприємний смак, а була хрумкою та соковитою.
1. Мало солі
Перша причина – мало солі, від чого капуста виділяє дуже мало соку, в якому вона кваситься. Їй не вистачає рідини, щоб добре прокваситися.
Кулінари радять додавати в капусту 24-30 г солі на 1 кг капусти, цього буде достатньо для ідеально хрусткої та смачної капусти
2. Багато моркви та цукру
Надлишок цукру та моркви роблять капусту м'якою. Якщо ви все ж таки хочете додати моркву, її потрібно взяти обов'язково пізніх сортів і в пропорції 300-400 г моркви на 10 кілограмів капусти.
3. Металевий посуд
Капусту найкраще квасити у скляному, дерев'яному чи емальованому посуді і важливо, щоб вона була великого обсягу, щоб було місце для соку. Металевий посуд дасть капусті темний відтінок та неприємний смак.
Важливо: поки йде процес квашення, капусту обов'язково потрібно протикати, випускаючи надлишки вуглекислого газу, щоб вона не мала неприємного смаку.
Люди завжди прагнули контролювати свою вагу, іноді навіть ціною здоров’я. Ще в давнину зовнішній вигляд асоціювався з соціальним статусом і дисципліною. У Греції цінували помірність і гармонійну фігуру, а філософи, такі як Сократ і Гіппократ, наголошув...
Яйця - один із найпоширеніших продуктів, які щодня з’являються на нашому столі. Ми звикли вважати їх простими та добре знайомими, проте насправді вони приховують чимало цікавих особливостей, передають Патріоти України. Багато поширених уявлень про яйця...