Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед і що робити, щоб він залишався рідким якомога довше, передають Патріоти України.
Кристалізація — природній процес, що свідчить про натуральність продукту і те, що його не нагрівали до високих температур. Це відбувається через випадання в осад глюкози у вигляді дрібних кристалів. Мед з більшим вмістом глюкози твердне швидше, а з більшим вмістом фруктози — пізніше.
Найшвидше кристалізується ріпаковий мед — за кілька днів він стає твердим, як камінь. Тож, якщо хочете мед, який довго лишається рідким, краще обирати акацієвий — він містить більше фруктози і зберігає текучість до кількох місяців.
Це традиційний мед, що подрібнюють до кремоподібної консистенції — він не твердне як камінь і ідеально підходить для намазування на хліб.
Кристалізація — це ознака натурального якісного меду, а не його дефект. Вибирайте сорти і форму меду відповідно до своїх вподобань — і насолоджуйтеся смаком без зайвих труднощів!
Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...