
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед і що робити, щоб він залишався рідким якомога довше, передають Патріоти України.
Кристалізація — природній процес, що свідчить про натуральність продукту і те, що його не нагрівали до високих температур. Це відбувається через випадання в осад глюкози у вигляді дрібних кристалів. Мед з більшим вмістом глюкози твердне швидше, а з більшим вмістом фруктози — пізніше.
Найшвидше кристалізується ріпаковий мед — за кілька днів він стає твердим, як камінь. Тож, якщо хочете мед, який довго лишається рідким, краще обирати акацієвий — він містить більше фруктози і зберігає текучість до кількох місяців.
Це традиційний мед, що подрібнюють до кремоподібної консистенції — він не твердне як камінь і ідеально підходить для намазування на хліб.
Кристалізація — це ознака натурального якісного меду, а не його дефект. Вибирайте сорти і форму меду відповідно до своїх вподобань — і насолоджуйтеся смаком без зайвих труднощів!
Іноді ми відчуваємо, що чогось бракує, але не можемо визначити точно, чого саме. Цей психологічний тест допоможе вам побачити власні потреби та бажання через простий вибір пейзажу, передають Патріоти України. Що означає ваш вибір:. Пейзаж №1 – Час змін...
Чи може простий вибір улюбленої квітки розкрити найглибші аспекти вашої натури? Психологічні тести на основі інтуїції показують: те, яку квітку ви оберете, багато розповість про ваш характер, риси особистості та життєві пріоритети, передають Патріоти У...