Чому м’ясо виходить "гумове": Поширена помилка у приготуванні курячої грудки

Куряча грудка - популярне м’ясо, і це зрозуміло, адже вона не містить кісток і жиру, легко готується і приємна на смак, передають Патріоти України.

Прихильники здорового способу харчування найчастіше її запікають або відварюють. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як приготувати її соковитою. Допоможуть прості поради.

Розріжте грудку навпіл або поділіть на кілька шматочків

Так м’ясо швидше звариться. Якщо збираєтеся додавати курку в салат, можна одразу подрібнити м'ясо до шматочків такого розміру, який потрібен. А ще один неочевидний плюс — невеликі шматочки зручно з каструлі перекладати відразу в ланч-бокс і брати з собою на роботу.

Підберіть каструлю

В залежності від кількості м’яса, підійде каструля середнього або великого розміру. Річ у тім, що під час варіння м'яса виділяється білок, що має вигляд білої піни. Якщо ви візьмете занадто маленьку каструлю, білок може "втекти" і відмити його від плити буде непросто.

Викладіть м’ясо у каструлю та залийте водою. До смаку додайте спеції та сіль. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли закипить, слід зменшити вогонь та варити. Цілій грудці вистачить 20 хвилин, якщо ж ви нарізали її на шматочки, може вистачити й 10.

Як перевірити готовність

Якщо шматочок м’яса всередині рожевий, продовжуйте варити. Якщо білий — м'ясо готове, її варто припинити готувати.

Перевірте себе! Пройдіть тест і дізнайтеся, яка дитяча травма руйнує ваше життя

понеділок, 20 травень 2024, 13:08

Прекрасна весняна квітка може розповісти про ваш психологічний стан більше, ніж ви думаєте. Пропонуємо вам обрати тюльпан, щоб дізнатися, яка дитяча травма заважає вам розправити крила і жити повним життям. Деталі. Усі ми таїмо в собі якісь психологічн...

Це така смакота! Банановий торт без випічки

понеділок, 20 травень 2024, 12:58

Гідним завершенням святкового обіду або святкового столу стане банановий торт без випічки з основою з печива "Савоярді" та ніжним заварним кремом. ІНГРЕДІЄНТИ:. ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:. Крок 1. Підготувати необхідні продукти: молоко, готову сум...