Чому може вибухнути повербанк: Поради, як правильно користуватися

У разі необережного користування повербанком він може вибухнути. Але цього можна запобігти, якщо знати кілька правил та слідувати їм, передають Патріоти України.

Power Bank (повербанк, або в у простолюді – "банка") – портативна зарядка для мобільної техніки. За допомогою цього пристрою можна зарядити смартфон чи планшет в будь-якому місці, причому багато разів.

Чому повербанк може вибухнути

  • Немає захисту живлення (має бути спеціальний механізм, який забезпечує припинення заряджання акумулятора після досягнення повної місткості, контроль короткого замикання та температури);
  • Має пошкодження;
  • Неякісна батарея.

Повербанк, як і багато інших пристроїв, не любить високі та низькі температури. Тож носити його відкритим в холодну погоду чи зберігати на сонці не рекомендується.

Крім того, не слід допускати перегрівання повербанка (навіть під час зарядки вашого пристрою). Тобто навіть якщо під час підзарядки ви відчуваєте, що пристрій дуже гарячій, слід вимкнути його.

Треба дуже обережно користуватися "банкою", оскільки саме механічні пошкодження можуть призвести до вибуху пристрою. Вони можуть з'явитися через те, що повербанк міг впасти, а мож у нього могла попасти вода. Якщо пристрій був пошкоджений, його краще віддати на утилізацію.

До того ж, "банку" треба ставити на зарядку, коли має 10-20%. Важливо знати: повербанки розраховані на 500-1000 циклів перезаряджання та можуть старіти, причому навіть якщо не використовуються.

Екологічні засоби для миття підлоги: тренд чи необхідність?

п’ятниця, 14 березень 2025, 16:06

Чистота в домі — це не тільки питання естетики, а й запорука здоров’я. Особливо важливо підтримувати гігієну підлоги, адже саме вона найбільше контактує з пилом, брудом і мікроорганізмами. На ринку представлений широкий вибір засобів для чищення поверх...

Дачникам на замітку! ТОП-6 ранніх сортів редиски, які дадуть гарний врожай навесні

п’ятниця, 14 березень 2025, 12:30

Редиска є однією з найперших овочевих культур, яка з'являється на наших столах навесні. Її швидке дозрівання, хрустка текстура та приємний смак роблять її незамінною в раціоні багатьох людей. Особливо цінуються ранні сорти редиски, які дозволяють отрим...