Чому набрякають ноги в спеку: ТОП-6 причин і способів лікування

Набряки ніг - часта проблема у дорослих і літніх людей. У спеку з такою недугою стикається багато людей, оскільки наш організм для уникнення перегріву розширює судини. У нижніх кінцівках кров повільніше проходить вгору і накопичується, через що ноги набрякають, передають Патріоти України.

Підніміть ноги

Якщо протягом дня ноги часто набрякають, спробуйте наступну вправу: ляжте на ліжко або диван на спину і підніміть ступні вище тіла. Ноги можна тримати у висячому положенні або спертися ними на стіну. У такому положенні затримайтеся мінімум на 10 хвилин. Повторюйте вправу кілька разів на день, щоб прибрати набряки з ніг.

Пийте більше води

Через недостатнє вживання води згущується кров, що посилює набряки. Також нестача води призводить до надлишку солі в організмі, що теж може привести до набряків. У спекотні дні важливо випивати не менше 2 літрів води на добу. Привчіться завжди носити з собою пляшку води.

Носіть зручне взуття

Якщо влітку часто набрякають ноги, то доведеться відкласти в шафу красиві, але незручні і вузькі туфлі. У такому взутті кровообіг ніг значно погіршується. Вибирайте зручне і практичне взуття за розміром на низькому ходу. Надавайте перевагу моделям з натуральних тканин і з вентиляцією стопи.

Більше рухайтеся

Фізична активність змушує м'язи ніг працювати і покращує кровообіг нижніх кінцівок. У людей з малорухливим способом життя ноги набрякають частіше. Тому відмінною профілактикою набряків будуть плавання, їзда на велосипеді, часті прогулянки і інша фізична активність.

Контролюйте свій раціон

Солона і гостра їжа може погіршити набряклість, тому від такої їжі влітку краще відмовитися. Також слід пити менше алкоголю. Деякі продукти є природними сечогінними засобами і знімають набряки: це шпинат, салат, стручкова квасоля, спаржа, ананаси і лимони.

Одягніть спеціальні гольфи

Одягніть компресійні панчохи або шкарпетки, щоб зменшити накопичення рідини в ступнях і щиколотках. Такі панчохи можна купити в ортопедичному магазині.

Ви будете здивовані ТОП-5 корисних властивостей кисломолочного сиру, про які мало хто знає

вівторок, 23 квітень 2024, 17:30

Кисломолочний сир за рахунок вмісту білка, вітамінів та мінералів здатен протистояти процесам старіння організму, передають Патріоти України. Напевно, в кожному холодильнику української родини є цей універсальний, смачний і дуже корисний продукт. Його ...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...