Чому не достигають помідори, зірвані з куща: Що потрібно зробити, щоб вони почервоніли

Часто буває так, що хвороба томатів або рішення висадити на ділянці щось інше, змушують городників збирати урожай зелених помідорів. Хтось консервує зелені помідори, хтось залишає їх для достигання. Де та як потрібно зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли - в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Що допомагає помідорам достигнути

Температура є найважливішим фактором у достиганні плодів томатів. Томати, які перебувають в теплому приміщенні, достигають швидше ніж ті, які лежать у холодному.

Щоб прискорити достигання, помідори поміщають в тепле місце. Найкраще для додаткового дозрівання томатів розмістити їх у добре провітрюваному та досить вологому приміщенні з температурою 20-25°C.

Помідори розкладають на полицях, в кошиках або ящиках у кілька шарів, не товщих за 20 см. Кожні 3-5 днів помідори перевіряють, забирають стиглі плоди та знищують ті, на яких з'явилися пошкодження. Умови дозрівання помідорів можна міняти. Якщо потрібно прискорити процес дозрівання, температуру в приміщенні підвищіть до 28°C та забезпечте яскраве освітлення.

Чим нижча температура, тим повільніше йде достигання. За температури 10-15°C воно зазвичай триває 3-4 тижні, за температурі 18-21°C - може зайняти два тижні. Можна розмістити томати в приміщеннях з різною температурою, щоб подовжити достигання і використовувати вже дозрілі томати в їжу регулярно протягом усього місяця.

Ідеальними для достигання є помідори молочного або помаранчевого забарвлення. Звичайно, щоб домогтися стиглості зелених помідорів потрібно більше часу та зусиль. Найбільшою проблемою під час достигання помідорів є хворі та пошкоджені плоди. Краще перевіряти їх щодня, щоб вчасно виявити псування.

Найважливішим фактором, який прискорить достигання томатів є етилен. Цей газ виділяється фруктами та овочами під час цього процесу. Тому, якщо до зелених помідорів додати червоне яблуко або червоний помідор, то вони, точніше газ, що вони виділяють, допоможе прискорити процес достигання.

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...