Чому не можна ходити по мокрій підлозі - прикмети про бідність, яких ви не знали

Всі ми багато разів у своєму житті чули прохання не ходити по щойно помитій підлозі. Воно здається цілком логічним, адже до мокрої поверхні швидше чіпляються забруднення і виходить, що вся робота з наведення чистоти виявляється марною. Також на мокрому легко послизнутись. Тому у громадських місцях після прибирання часто ставлять спеціальні таблички з попередженням, передають Патріоти України.

Але OBOZREVATEL з’ясував, що це пов’язано також і з прикметами та забобонами. Адже прибирання має велике енергетичне значення і асоціюється з очищенням будинку не тільки від бруду.

Так вважається, що сліди, які залишаються на помитій підлозі, якщо по ній хтось пройдеться, можуть стати вказівником для нечистої сили, показати їй дорогу в оселю. Саме тому спочатку треба дочекатись, поки вода висохне, а тільки потім проходити всередину.

Через це забобонні люди рекомендують не мити підлогу в домі увечері перед тим, як більшість мешканців оселі повернуться додому. Краще зробити це зранку, коли вони підуть геть. Тоді на вечір оселя буде така ж чиста, але без ризику наслідити.

Забобонні люди переконані, що нечиста сила, яку можна привести додому з такими слідами, буде розпалювати сімейні сварки, хвороби, голод та бідність. Це також може підштовхнути дітей не слухатись, а дорослих – почуватись погано.

Також існує цілий перелік прикмет, пов’язаних із мокрою, щойно помитою підлогою.

  • Якщо помити її перед виїздом у дорогу і залишити мокрою, то шлях буде тяжким і небезпечним. Проте так можна зробити, якщо з дому щойно вийшла погана людина, це замете її сліди.
  • Під час прибирання краще попросити усіх вийти з кімнати, яку планується помити. Якщо обійти когось з усіх боків шваброю, це принесе цій людини багато проблем і навіть нещасть.
  • Гості не можуть мити підлогу в чужому домі. Це принесе господарям сварки та бідність.
  • Щоби в домі завжди був достаток, підлогу краще мити у напрямку кухні.
  • Провести вологе прибирання підлоги необхідно, якщо в домі хтось помер. Робиться це, щойно небіжчика винесуть за поріг. Це має допомогти душі небіжчика розірвати зв'язок зі своєю земною оселею і легше перейти у потойбіччя.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...