Ось чому не можна користуватися смартфоном під час зарядки - майже всі "грішать" цим

Сьогодні більшість людей залежать від своїх смартфонів, і для багатьох користувачів нормальним стало користування нимнавіть під час зарядки. Однак, це може бути небезпечно як для телефону, так і для нас самих, передають Патріоти України.

Від подібної поведінки застерігають не тільки експерти в області техніки, а й самі виробники смартфонів. Вони підкреслюють, що відмова від "залипання" в телефоні під час зарядки допоможе збільшити термін експлуатації гаджета.

Чому не можна користуватися смартфонів під час зарядки - 3 причини

По-перше, використання смартфона під час зарядки може призвести до перегріву пристрою. При зарядці акумулятор телефону генерує тепло, і якщо пристрій використовується в той самий час, то це збільшує тепловиділення, що може пошкодити батарею і викликати пошкодження пристрою.

По-друге, "залипання" в смартфоні під час зарядки може підвищити ризик виникнення небезпечних ситуацій. Це особливо актуально, якщо телефон використовується під час зарядки у ванній кімнаті або біля води. Крім того, використання неякісного зарядного пристрою може підвищити ризик виникнення проблем із безпекою, таких як пожежа або ураження електричним струмом.

По-третє, користування смартфоном, підключеним до електромережі, може уповільнити сам процес зарядки. Пристрій витрачає частину енергії на виконання завдань, що знижує швидкість зарядки. Крім того, це може негативно позначитися на якості заряду і терміні служби батареї в перспективі.

Звичайно, можна зрозуміти, що в деяких критичних ситуаціях необхідно скористатися телефоном для здійснення важливих дзвінків або відправки повідомлень, навіть якщо пристрій знаходиться на зарядці. Проте, бажано по можливості уникати такої практики.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...