Чому не можна кидати пельмені у киплячу воду - розповідаємо про причини

Здавалося б, що пельмені - це дуже проста страва, з приготуванням якої впорається кожен. Але мало хто знає, що кидати вироби в киплячу воду не можна. Саме цю помилку дуже часто допускають, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, чому кидати пельмені з тіста у кип'яток не можна в жодному разі. В такого явища є декілька причин.

Що відбудеться з пельменями. якщо кинути їх у киплячу воду

Дуже часто багатьом людям доводиться спостерігати ситуацію, що одразу після того, як пельмені потрапляють у воду, вони починають злипатися між собою. В результаті – виходить один суцільний ком. Або ж, якщо спочатку вироби в тарілці нормально перемішуються, то вже за декілька секунд вони все одно злипнуться. Таке відбувається саме через кип'яток.

Також, може відбутися навпаки, коли вироби розвалюються і стають схожими на кашу.

Що зробити, щоб пельмені були смачними

1. Кидати пельмені потрібно у воду температури не вище 50 градусів.

2. Перед приготуванням замочіть вироби на декілька хвилин у холодній воді, щоб вони адаптувались.

3. Під час відварювання додайте трохи холодної води.

4. Дотримуйтесь правильних пропорцій.

Декілька порад з приготування

1. На 500 грам пельменів вам знадобиться 1,5-2 літри води.

2. для кращого смаку можна додати 3 горошини чорного перцю, а також 2 листочки лаврового листя.

3. Обов'язково періодично перемішуйте вироби.

4. Варіть пельмені 5-10 хвилин.

Експерт назвав найнебезпечніші дієти - серед них може бути і ваша улюблена!

четвер, 28 серпень 2025, 12:35

Здорове харчування має забезпечувати організм усіма необхідними поживними речовинами у збалансованому співвідношенні, передають Патріоти України. Проте не всі популярні дієти відповідають цим вимогам. Відомий дієтолог доктор Барек Кульчинський на своє...

Не робіть помилок! ТОП-10 продуктів, які ви ніколи не повинні ставити в холодильник

четвер, 28 серпень 2025, 12:05

Холодильник - незамінний герой кухні: він зберігає продукти свіжими, економить час і знижує ризик псування їжі. Але не все потребує холоду! Деякі продукти, якщо їх помістити в холодильник, можуть не лише втратити смак, а й стати потенційно небезпечними...