Здавалося б, що пельмені - це дуже проста страва, з приготуванням якої впорається кожен. Але мало хто знає, що кидати вироби в киплячу воду не можна. Саме цю помилку дуже часто допускають, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, чому кидати пельмені з тіста у кип'яток не можна в жодному разі. В такого явища є декілька причин.
Що відбудеться з пельменями. якщо кинути їх у киплячу воду
Дуже часто багатьом людям доводиться спостерігати ситуацію, що одразу після того, як пельмені потрапляють у воду, вони починають злипатися між собою. В результаті – виходить один суцільний ком. Або ж, якщо спочатку вироби в тарілці нормально перемішуються, то вже за декілька секунд вони все одно злипнуться. Таке відбувається саме через кип'яток.
Також, може відбутися навпаки, коли вироби розвалюються і стають схожими на кашу.
Що зробити, щоб пельмені були смачними
1. Кидати пельмені потрібно у воду температури не вище 50 градусів.
2. Перед приготуванням замочіть вироби на декілька хвилин у холодній воді, щоб вони адаптувались.
3. Під час відварювання додайте трохи холодної води.
4. Дотримуйтесь правильних пропорцій.
Декілька порад з приготування
1. На 500 грам пельменів вам знадобиться 1,5-2 літри води.
2. для кращого смаку можна додати 3 горошини чорного перцю, а також 2 листочки лаврового листя.
3. Обов'язково періодично перемішуйте вироби.
4. Варіть пельмені 5-10 хвилин.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...