Чому не можна прати у понеділок - старий забобон обіцяє купу неприємностей

Понеділок – важкий день, щодо якого здавна існують безліч забобонів. Один із них стосується прання. В цей день, за повір’ями, не слід займатися деякими побутовими справами, передають Патріоти України

Сучасним господиням теж варто прислухатися до народної мудрості. Чому не варто прати речі у понеділок, розбирався OBOZREVATEL.

Суть забобону

Для наших предків цей забобон мав дещо практичне значення. Вони вважали, що якщо почати понеділок з важкої хатньої роботи, то у виснажливих клопотах мине цілий тиждень.

Зараз ми звикли прати у машинці, не прив’язуючись до дня на календарі. Прання вже не вимагає стільки часу і сил як сторіччя тому.

Народне повір’я, однак, говорить: випрані у понеділок речі – до сварок, непорозумінь і навіть проблем зі здоров’ям.

Прання постільної білизни

Цю хатню справу краще відкласти на будь-який інший день. Наші предки вірили, що сон на білизні, випраній у понеділок, буде тривожним і неспокійним. Вас мучитиме безсоння або нічні кошмари, ви не почуватиметеся бадьорим та повним сил.

Бабусі казали, що молодята, які пратимуть постіль у понеділок, можуть зіткнутися з проблемами в інтимному житті.

А для сімейних пар, за повір’ям, це може загрожувати розлученням і зрадами зі сторони чоловіка.

Прання інших речей

Загалом прання по понеділках може відвернути удачу у кар’єрі, що негативно вплине на фінансовий стан.

Якщо господиня ігнорує цю забобону, родину чекатимуть тяжкі випробування.

За давніми віруваннями, жінка накличе біду на сім’ю: почастішають сварки, взаємні докори переростатимуть у справжні конфлікти, подружжя матиме серйозні проблеми в особистому житті.

Це також негативно вплине на здоров’я.

Не радять влаштовувати понеділкове прання і чоловікам. Їхні негаразди, перш за все, торкнуться кар’єри. Справи йтимуть повільно, на роботі можливі провали і невдачі, іноді навіть до повної втрати посади. Проблеми матимуть і ті, хто шукає роботу – пропозицій просто не буде.

Тож, можливо, варто дослухатися до народної мудрості і відкласти прання хоча б на один день, щоб не накликати неприємності.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...