Чому не можна спати з мокрим волоссям - відповідь експертів

Іноді після вечірнього душу дуже хочеться лягти в ліжко і заснути з мокрим волоссям, адже сушити їх після насиченого дня просто немає сил, передають Патріоти України.

Але робити так настійно не рекомендується, чому - розповіли експерти НашаМама. Сон з мокрим волоссям може привести до дуже сумних наслідків - від різних захворювань шкіри на голові до випадіння волосся.

Зростання бактерій

Коли ви спите на мокрому волоссі, особливо, якщо вони у вас воно густе і довге - тепло від вашої голови і вода створюють вологу. А це ідеальне середовище для виникнення різних мікроорганізмів, які починають швидко розмножувати бактерії і грибки - на подушці, волоссі і шкірі голови.

Грибкові інфекції

Сон з мокрим волоссям може збільшити ризик виникнення грибкових інфекцій шкіри голови. Одним з таких грибків, які можуть рости в це вологому середовищі - Malassezia. Від цього грибка з'являється велика кількість лупи або дерматит.

Випадання волосся

Мокре волосся більш крихке і ламке, тому воно більш схильне до посічених кінчиків. Перекидання мокрого волосся, коли ви повертаєтеся уві сні, може викликати тертя. А це зробить ваше волосся ще більш сприйнятливими до ламкості.

Тому постарайтеся перед сном обов'язково підсушити волосся феном або природним шляхом. Обирайте рушники, які швидко вбирають воду, а наволочки змініть на шовкові - вони зменшують тертя.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...