Винайдення одноразових чайних пакетиків суттєво спростило життя любителям ароматного напою. Відтоді необхідність тримати і доглядати велику кількість посуду для заварювання відпала, а утилізація відходів стала значною простішою. Але у любителів міцного чаю з’явилась нова досить погана звичка. Саме для них розповідаємо, чому не можна витискати чайний пакетик у чашку, передають Патріоти України.
Як пише видання Sante Plus, за допомогою відтискання пакетика зазвичай позбуваються зайвої води, щоби не залишати на поверхнях (столах, стільницях) плям чаю, а також роблять напій міцнішим. Але це може завдати шкоди смаку.
Відомо, що у чайному листі міститься багато поліфенолів, зокрема катехінів. Вони є потужними антиоксидантами і захищають організм від запалень, допомагають знизити вагу і навіть можуть зменшити ризик розвитку раку. Також до цієї групи належить дубильна речовина теотанін, якого теж багато у чаї. Саме вона надає напою його терпкого смаку.
Якщо витиснути у чашку чайний пакетик, рівень теотаніну різко підвищиться, через що порушиться баланс смаку. Чай зробиться терпким і навіть гіркуватим чи кислуватим. Це також може сигналізувати про те, що концентрація речовини стала завеликою і користі не принесе.
Щоби правильно заварити чай, отримавши від нього всі корисні речовини і забезпечивши ідеальний смак, потрібно знати, водою якої температури треба заливати листя або пакетик, та як довго витримувати заварку. Для різних сортів ці показники відрізняються:
Після того, як напій настоїться, пакетик краще викинути і насолоджуватись збалансованим смаком улюбленого чаю.
Ось список продуктів, які покращують самопочуття влітку, допомагають легше переносити спеку, підтримують водний баланс, дають енергію й навіть покращують настрій, передають Патріоти України.
8 червня за новим календарним стилем (21 червня - за старим) - день пам'яті великомученика Феодора Стратилата. У народі день прозвали Федір Колодязник, зазначають Патріоти України. 2025 року на сьогодні припадає й день Святої Трійці. 8 червня за юліанс...