Чому не можна витискати чайні пакетики після заварювання - зіпсує навіть найякісніший напій

Винайдення одноразових чайних пакетиків суттєво спростило життя любителям ароматного напою. Відтоді необхідність тримати і доглядати велику кількість посуду для заварювання відпала, а утилізація відходів стала значною простішою. Але у любителів міцного чаю з’явилась нова досить погана звичка. Саме для них розповідаємо, чому не можна витискати чайний пакетик у чашку, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, за допомогою відтискання пакетика зазвичай позбуваються зайвої води, щоби не залишати на поверхнях (столах, стільницях) плям чаю, а також роблять напій міцнішим. Але це може завдати шкоди смаку.

Відомо, що у чайному листі міститься багато поліфенолів, зокрема катехінів. Вони є потужними антиоксидантами і захищають організм від запалень, допомагають знизити вагу і навіть можуть зменшити ризик розвитку раку. Також до цієї групи належить дубильна речовина теотанін, якого теж багато у чаї. Саме вона надає напою його терпкого смаку.

Якщо витиснути у чашку чайний пакетик, рівень теотаніну різко підвищиться, через що порушиться баланс смаку. Чай зробиться терпким і навіть гіркуватим чи кислуватим. Це також може сигналізувати про те, що концентрація речовини стала завеликою і користі не принесе.

Щоби правильно заварити чай, отримавши від нього всі корисні речовини і забезпечивши ідеальний смак, потрібно знати, водою якої температури треба заливати листя або пакетик, та як довго витримувати заварку. Для різних сортів ці показники відрізняються:

  • зелений чай – 70 градусів і 3 хвилини;
  • чорний чай – 90-95 градусів і 4 хвилини;
  • білий чай – 85 градусів і 7-20 хвилин;
  • улун – 85 градусів і 5 хвилин;
  • ройбуш – 90-95 градусів і 5 хвилин.

Після того, як напій настоїться, пакетик краще викинути і насолоджуватись збалансованим смаком улюбленого чаю.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...