Чому не можна витискати чайні пакетики після заварювання - зіпсує навіть найякісніший напій

Винайдення одноразових чайних пакетиків суттєво спростило життя любителям ароматного напою. Відтоді необхідність тримати і доглядати велику кількість посуду для заварювання відпала, а утилізація відходів стала значною простішою. Але у любителів міцного чаю з’явилась нова досить погана звичка. Саме для них розповідаємо, чому не можна витискати чайний пакетик у чашку, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, за допомогою відтискання пакетика зазвичай позбуваються зайвої води, щоби не залишати на поверхнях (столах, стільницях) плям чаю, а також роблять напій міцнішим. Але це може завдати шкоди смаку.

Відомо, що у чайному листі міститься багато поліфенолів, зокрема катехінів. Вони є потужними антиоксидантами і захищають організм від запалень, допомагають знизити вагу і навіть можуть зменшити ризик розвитку раку. Також до цієї групи належить дубильна речовина теотанін, якого теж багато у чаї. Саме вона надає напою його терпкого смаку.

Якщо витиснути у чашку чайний пакетик, рівень теотаніну різко підвищиться, через що порушиться баланс смаку. Чай зробиться терпким і навіть гіркуватим чи кислуватим. Це також може сигналізувати про те, що концентрація речовини стала завеликою і користі не принесе.

Щоби правильно заварити чай, отримавши від нього всі корисні речовини і забезпечивши ідеальний смак, потрібно знати, водою якої температури треба заливати листя або пакетик, та як довго витримувати заварку. Для різних сортів ці показники відрізняються:

  • зелений чай – 70 градусів і 3 хвилини;
  • чорний чай – 90-95 градусів і 4 хвилини;
  • білий чай – 85 градусів і 7-20 хвилин;
  • улун – 85 градусів і 5 хвилин;
  • ройбуш – 90-95 градусів і 5 хвилин.

Після того, як напій настоїться, пакетик краще викинути і насолоджуватись збалансованим смаком улюбленого чаю.

Дещо може здивувати! ТОП- 5 продуктів, які спричиняють здуття живота

понеділок, 25 листопад 2024, 18:10

Про п’ять “ворогів плоского живота” розповіли експерти одного зарубіжного видання, передають Патріоти України. Будь-який виноград – важкий продукт для травлення. Фруктоза, що у великій кількості міститься у винограді, викликає посилене газоутворення і ...

Це здивує! Які зміни відбуваються в організмі при відмові від цукру

понеділок, 25 листопад 2024, 17:09

Лікар-інфекціоніст Світлана Іщенко розповіла про те, що буде з організмом, якщо позбавити його цукру та продуктів, які його містять, передають Патріоти України. За словами лікаря, через 2 дні відбудуться поліпшення у травленні, почнуть відступати пробл...