Чому не цвітуть фіалки? Допоможуть два копійчаних засоби!

Фіалки - примхливі квіти. У одних вони цвітуть практично цілий рік і не вимагають особливого догляду, інші носяться з ними, як з писаною торбою, але ті не поспішають викидати цвіт. Чому не цвітуть фіалки і як їх змусити цвісти без дорогих покупних засобів - досвідчені квітникарі використовують для цього два простих засоби, передають Патріоти України.

Є кілька причин, чому не цвітуть фіалки. Наприклад, неправильна посадка або пересадка квітки, неправильний полив, можливо, їй не вистачає освітлення або не підходить температура і вологість. Але якщо ви забезпечили фіалці всі необхідні умови, і вона прекрасно себе почуває, але все одно не цвіте, то, можливо, потрібна підгодівля.

Як змусити цвісти фіалку

Досвідчені квітникарі радять використовувати натуральну підгодівлю для фіалки - деревну золу і йод:

  • Деревна зола - це гарне фосфорно-калійне добриво, вона розкислює грунт і відлякує шкідників.

Для приготування розчину потрібно 1 ст. л. золи розвести в 1 л води і залишити настоятися на 3 години. Після добре перемішати розчин, щоб не було осаду, і поливати фіалку. Таким розчином досить поливати квітку раз в 10-14 днів.

  • Йодовий розчин - також стимулює цвітіння фіалки.

Для приготування розчину потрібно 1 краплю йоду розчинити в 3 л води. У сезон для фіалки буде досить трьох підгодівель.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...