А ви це знали? Чому не варто гасити соду оцтом для випічки


Багато професійних кулінарів знають, що для того, щоб випічка вийшла пишною і не осіла за пару годин, необхідно докласти багато зусиль, передають Патріоти України.

Деякі господині вважають, що для цього варто використати перевірений спосіб – додати соду, яку попередньо гасять оцтом. Якщо ви теж колись так робили, просто забудьте про цей спосіб. Справа в тому, що у половині випадків така випічка осяде ще в духовці.

Подробиці

А чи є більш надійний спосіб, який дозволить досягти такого ж ефекту? Звісно є: саме ним користуються професіонали. І йдеться далеко не про хімічні добавки, які творять дива. Все набагато простіше.

Вам потрібні такі компоненти:

  • дві склянки;
  • 6 столових ложок води;
  • сода (кількість, що зазначено саме у вашій рецептурі);
  • лимонний сік (50% кількості соди).

Як робити:

Розлити по склянках рівну кількість води, в одній з них розчинити соду, а у другій – сік.
Після цього рідину вливаємо в тісто і починаємо перемішувати його. Тепер ваша випічка точно не втратить форму.

А ви це знали? Чому не можна купатися у холодному душі у спеку

п’ятниця, 27 червень 2025, 12:05

У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....

Ці продукти продовжують життя! Що варто їсти для зміцнення здоров’я та профілактики хвороб

п’ятниця, 27 червень 2025, 10:59

Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...