Чому не варто викидати яблучну шкірку - хитрощі досвідчених господинь

При приготуванні випічки з начинкою або яблучного пюре може залишитися чимало шкірки, яку багато хто просто викидає. А ось досвідчені господині так не роблять: цей вид харчових відходів можна сміливо застосовувати у побуті. Які незвичайні лайфхаки можуть стати в нагоді, передають Патріоти України.

Чистота для обробної дошки

Обробна дошка використовується частіше за інші кухонні аксесуари, тому їй потрібен якісний і регулярний догляд. На поверхні накопичується патогенна флора, яка може спричинити отруєння або неприємний запах.

Можна почистити предмет за допомогою яблучної шкірки. Для цього потрібно довести шкірку до пюре. Допомогти з цим може блендер. Потім розподіляємо засіб по поверхні і чекаємо трохи більше 20 хвилин. Залишиться лише змити яблучне пюре та протерти дошку.

Засіб проти накипу

Шкірку потрібно відправити в чайник та залити його водою. Доведіть отриману суміш кілька разів до кипіння. Після цього потрібно залишити чайник на кухні на ніч. Зранку злийте воду, видаліть відходи та промийте. Після цього чайник готовий до використання.

Для каструль з алюмінію

Якщо ви хочете швидко упорядкувати посуд, то для цього існує спеціальний спосіб. Спочатку варто розташувати в каструлі очистки та влити воду. Доведіть рідину до кипіння, зведіть вогонь до мінімуму та зачекайте 20 хвилин. Після цього потрібно видалити воду зі шкіркою і помити каструлю. Усі забруднення буквально випаровуватимуться.

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...