При приготуванні випічки з начинкою або яблучного пюре може залишитися чимало шкірки, яку багато хто просто викидає. А ось досвідчені господині так не роблять: цей вид харчових відходів можна сміливо застосовувати у побуті. Які незвичайні лайфхаки можуть стати в нагоді, передають Патріоти України.
Обробна дошка використовується частіше за інші кухонні аксесуари, тому їй потрібен якісний і регулярний догляд. На поверхні накопичується патогенна флора, яка може спричинити отруєння або неприємний запах.
Можна почистити предмет за допомогою яблучної шкірки. Для цього потрібно довести шкірку до пюре. Допомогти з цим може блендер. Потім розподіляємо засіб по поверхні і чекаємо трохи більше 20 хвилин. Залишиться лише змити яблучне пюре та протерти дошку.
Шкірку потрібно відправити в чайник та залити його водою. Доведіть отриману суміш кілька разів до кипіння. Після цього потрібно залишити чайник на кухні на ніч. Зранку злийте воду, видаліть відходи та промийте. Після цього чайник готовий до використання.
Якщо ви хочете швидко упорядкувати посуд, то для цього існує спеціальний спосіб. Спочатку варто розташувати в каструлі очистки та влити воду. Доведіть рідину до кипіння, зведіть вогонь до мінімуму та зачекайте 20 хвилин. Після цього потрібно видалити воду зі шкіркою і помити каструлю. Усі забруднення буквально випаровуватимуться.
З початком теплих днів морозиво повертається на полиці магазинів у всьому різноманітті - з шоколадом, фруктами, вершкове, пломбір та навіть без цукру. Та не все так смачно, як здається. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яке морозиво не варто купу...
Головний ворог автомобільних покришок — швидкість, адже з її збільшенням зростає тертя протектора об асфальт, в колесі підвищується температура та деформується гума. При швидкості понад 100 км/год навантаження на шини подвоюється, особливо на поворотах...