Чому обігрівач не можна підключати до подовжувача - про небезпеку знають не всі

З настанням холодної пори року більшість людей почали використовувати обігрівач, але, на жаль, не всі знають, як правильно ним користуватись. Недбале ставлення та ігнорування норм пожежної безпеки можуть призвести до негативних наслідків, передають Патріоти України.

OBOZ.UA допоможе уникнути небезпечних ситуацій. Якщо ви використовуєте подовжувач живлення для обігрівача, то варто припинити це робити, щоб убезпечити себе та свою домівку.

Подовжувач не призначений для потужних пристроїв, таких як обігрівач. Якщо під'єднати його і ще кілька, на перший погляд, не значних пристроїв, наприклад, зарядку до телефона, то це може призвести до перегріву і підвищення напруги. Коротке замикання спричинить поломку приладів, а в найгіршому випадку до пожежі.

Використовуйте розетку на стіні, щоб увімкнути обігрівач. Вона розрахована на велику потужність, тому цей варіант буде найбезпечнішим.

Також такі побутові прилади, як бойлер, холодильник, пральні машини, духовка, морозильна камера та інші мають бути підключені до настінних розеток. Вони споживають значну кількість електроенергії, а подовжувач не може цього забезпечити.

Намагайтеся вмикати по одному приладу у подовжувач. Наприклад, це може бути лише кавоварка, праска або тостер, це допоможе уникнути перенагрівання та небезпечних наслідків.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...