Чому під холодильником з'являються калюжі та як зарадити проблемі

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла. Однією з ключових проблем під час відсутності світла є збереження продуктів харчування, оскільки без електрики холодильник швидко втрачає холод всередині і не може виконувати своїх функцій. Зокрема, морозилки "обростають" кригою під час тривалих відключень світла. У таких випадках продукти, що зберігаються всередині, розморожуються і швидко псуються.

Іноді морозилка не справляється з льодом – і він сам починає танути, через це під холодильником ми можемо спостерігати неприємні калюжі. Так як майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими. Що робити, коли в холодильнику намерзає лід.

Вода може пошкодити не тільки техніку, але і підлогу, а в деяких випадках – якщо це дозволяють обсяги розтопленого льоду – затопити квартири знизу, тому дуже важливо вчасно виявити проблему, а ще краще – піти на заходи, щоб цього не допустити.

Важливо регулярно перевіряти та доглядати за морозильною камерою, стежачи за рівнем льоду та вживаючи заходів для його видалення.

Які заходи необхідно вжити

Перевірте рівень температури

Переконайтеся, що температура в морозильній камері на правильному рівні. Зазвичай вона повинна бути встановлена на -18°C або нижче. Перевірте регулятор температури та переконайтеся, що він налаштований правильно.

Перевірте ущільнювач дверцят

Підтвердьте, що гумовий ущільнювач дверцят морозильної камери в хорошому стані і надійно прилягає. Якщо ущільнювач пошкоджений або зношений, він може пропускати повітря, що призводить до утворення льоду.

Перевірте частоту відкриття дверцят

Чим частіше ви відкриваєте дверцята морозилки, тим більше вологи потрапляє всередину, що сприяє утворенню льоду. Постарайтеся мінімізувати кількість відкривань дверцят.

Перевірте вентиляцію

Переконайтеся, що вентиляційні отвори в холодильнику не засмічені, а вентилятор працює нормально. Недостатня циркуляція повітря може сприяти утворенню льоду.

Розморозьте морозильну камеру

Якщо вже утворилося багато льоду, слід відключити морозильник, розморозити його і видалити весь лід і обмерзання.

Перевірте рівень вологості в приміщенні

Високий рівень вологості в приміщенні також може сприяти утворенню льоду в морозильній камері. Подумайте про використання осушувача повітря.

Якщо в холодильнику намерзає лід після всіх виконаних процедур, варто звернутися до фахівця.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...