Котлети - одна з найулюбленіших страв, яку часто готують майже в кожному українському домі. Кожна господиня має свій ідеальний рецепт, але й це не вберігає від помилок при приготуванні котлет, передають Патріоти України.
Чому у мене не виходять котлети? Певно, кожна господиня зіштовхувалась із такою проблемою: котлети розвалюються, прилипають, сирі або дуже жорсткі. Ми дізнались, як довести котлети до готовності та яких помилок варто уникати.
Фарш може вийти дуже рідким через те, що додали забагато борошна, хліба чи молока. Він не ліпиться і не прилипає, тож і котлети з нього складно приготувати — велика ймовірність, що вони просто розваляться. Щоб цього уникнути, точно дотримуйтесь рецепту або додайте трішки крохмалю чи борошна. Щоб котлети не розвалились, перед смаженням поставте фарш в холодильник на пару годин, щоб він гарно загус.
Неправильно підібрана температура – це одна із найголовніших проблем господинь. Адже думка про те, що велика температура і сильний вогонь швидше приготують котлети, є хибною. Потрібно дотримуватись певних правил, щоб приготування вийшло якісним, а котлети смачними:
Зазвичай є дві основні проблеми, чому прилипають котлети. Перша – неправильно обраний посуд для смаження. Найкраще в цьому ділі підходять сковорідки чавунні або із антипригарним покриттям. При цьому дно у сковорідки має бути товстим.
Друга найбільш поширена причина – це використання малої кількість олії. Олія додатково вирівнює поверхню та послаблює хімічну реакцію між білком та металевими частинками. Тобто, котлети прилипають до сковорідки тому, що їм нема на чому смажитися.
Найперша помилка при формуванні котлет - це погано вимішаний фарш. При готуванні фаршу для котлет потрібно добре вимішувати його за допомогою силіконової лопатки, або за допомогою ложки. Варто наголосити, що не потрібно довго і сильно бити фарш об стіл. Достатньо лише кількох легких ударів, щоб збити до купи фарш і створити бажану форму. А щоб котлети легше формувались і тримались, то бажано запанірувати їх в борошні, сухарях або манці. Та не забувайте про добре розігріту пательню із чималою кількістю олії.
В Україні правоохоронні органи почали більш суворо контролювати дотримання правил дорожнього руху, зокрема щодо проїзду пішохідних переходів. Водії, які не надають переваги пішоходам, можуть бути оштрафовані за порушення цього важливого правила. Про це...
23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...