Чому розвалюються котлети з рибного фаршу - основні помилки

Котлети з рибного фаршу є стравою дуже корисною та смачною, тому час від часу варто балувати себе. Готувати страву не так складно, як здається на перший погляд.

Подробиці

Технологія підготовки фаршу залишається такою самою, як при приготуванні звичайних котлет. Секрети криються лише у правильному співвідношенні компонентів.

Часто недосвідчені кулінари стикаються з тим, що котлети розвалюються під час приготування.

Через які помилки це відбувається:

  1. Якщо ваш фарш вийшов дуже рідким, то не варто випробовувати успіх і відправляти його на сковорідку. Такі котлети обов’язково розваляться. Тому слідкуйте за текстурою фаршу в момент ліплення котлет. Найчастіше занадто велика кількість води стає побічним ефектом приготування котлет із розмороженої риби. У такому разі потрібно додавати хліб, який нейтралізує воду.
  2. Не варто забувати про те, що роль “кулінарного клею” у приготуванні котлет традиційно відіграють яйця. Є одна хитрість, що дозволяє приготувати смачні котлети, які не втратять свою форму. Спочатку у фарш додається жовток. Білок ми збиваємо окремо і потім з’єднуємо з іншими котлетним фаршем.
  3. Не варто починати смаження у той момент, коли сковорідка ще холодна. Через це котлети розвалюються.
  4. Також варто пам’ятати, що котлети мають бути середнього розміру. Великий шмат фаршу під впливом температури однозначно розвалиться на кілька частин.

Бережіться! Які хвороби можна розпізнати за станом нігтів

четвер, 12 червень 2025, 12:50

Стан нігтів може бути індикатором як місцевих проблем, так і системних захворювань. Ось список можливих хвороб і порушень, які можна запідозрити за змінами у нігтях, передають Патріоти України. Хоча нігті можуть підказати лікарю напрям для діагностики,...

Є вагомі причини! Нутриціологиня назвала продукти, які треба назавжди прибрати з раціону дітей

четвер, 12 червень 2025, 12:35

Нутриціологиня Катерина Крупкіна назвала продукти, які треба назавжди виключити з раціону дітей. На її думку, це всі ті, які мають у складі трансжири, передають Патріоти України. Найчастіше вони додані у запечених і смажених продуктах, таких як фастфуд...