Чому риба в духовці виходить сухою: Ось яких помилок припускаються господині

Найкорисніше запекти рибу в духовій шафі. Цього принципу дотримуються всі спеціалісти, складаючи меню для схуднення чи дієти, передають Патріоти України.

Але не завжди риба, приготована таким чином виходить смачною та соковитою. Якщо ви припустились при готуванні певних помилок, ваша страва в результаті вийде насмачною.

Помилки, яких варто уникати при запіканні риби

Добавки

Якщо ви плануєте запікати рибу цілою, подбайте про додаткові спеції. Це потрібно для того, щоб риба була соковитою. Можете покласти шматочки лимона, цибулю, зелень. Це зробить вашу запечену рибу соковитою та ароматною.

Дотримання температурного режиму

Не забувайте попередньо прогріти духову шафу. Так ваша риба швидше приготується, та буде соковитішою. Якщо поставити запікатись рибу в непрогріту духову шафу, ви значно збільшите час її приготування, та ризикуєте зробити сухою та несмачною.

Час

Риба запікається швидко. Якщо перетримати її в духовій шафі то є ризик що вона вийде сухою. Оптимальний час для запікання риби – до 35 хвилин. В разі, якщо ви запікаєте шматки риби – потрібно близько 20 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Які крупи потрібно мити перед варінням, а які можна сипати одразу в каструлю

вівторок, 10 вересень 2024, 18:07

Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням. Проте насправді все залежить від виду крупи, а не способу приготування, передають Патріоти України. Незважаючи на те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієні...

Буде не користь, а шкода! 16 ознак, які свідчать, що ви неправильно п’єте воду

вівторок, 10 вересень 2024, 17:52

Вода необхідна для підтримання життєвих процесів в організмі, адже вона регулює температуру тіла та сприяє обміну речовин. Достатнє споживання води допомагає підтримувати роботу нирок та ефективно очищати організм від токсинів, передають Патріоти Украї...