Навіть якщо ви ретельно дотримуєтеся рецепту, рис іноді виходить липким або занадто м’яким. Все це через ряд помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині. Але варто дотримуватись лише кількох простих рекомендацій, і у вашій тарілці завжди буде ідеальний розсипчастий рис, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яких помилок варто уникнути. Ви зможете легко досягти ідеального резальтату.
Не весь рис підходить для відварювання
Не кожен рис підходить для ідеальної текстури. Довгозернистий або жасмін – найкращий вибір. Вони вбирають воду рівномірніше і менше склеюються.
Невідповідна кришка
Використовуйте щільно прилягаючу кришку. Дуже важливо, щоб кришка утримувала пару. Для стабільної температури не тримайте рис відкритим.
Неправильне співвідношення води та крупи
Надлишок води робить рис кашоподібним, брак –– призводить до недоварювання або підгоряння. Дотримуйтеся пропорцій, зазначених у рецепті.
Тип олії
Починайте з кунжутної олії – вона додає аромат і знижує склеювання. Якщо такої немає, підійде рослинна з ложкою вершкового масла.
Декілька лайфхаків з приготування рису
Для багатьох з нас ранкова кава - це необхідний ритуал, а додавання молока здається цілком природним. Але чи підходить кава з молоком усім? Експерти попереджають: для деяких людей вона може завдати шкоди, передають Патріоти України. Чи зменшує молоко к...
Для багатьох ранкова чашка кави - незмінний ритуал, який заряджає енергією на цілий день. Але що станеться з вашим тілом, якщо відмовитись від улюбленого напою? Експерти з харчування розповідають про найважливіші зміни, які можуть вас здивувати, переда...