Чому рис злипається під час приготування? Просто не допускайте цих помилок

Навіть якщо ви ретельно дотримуєтеся рецепту, рис іноді виходить липким або занадто м’яким. Все це через ряд помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині. Але варто дотримуватись лише кількох простих рекомендацій, і у вашій тарілці завжди буде ідеальний розсипчастий рис, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яких помилок варто уникнути. Ви зможете легко досягти ідеального резальтату.

Не весь рис підходить для відварювання

Не кожен рис підходить для ідеальної текстури. Довгозернистий або жасмін – найкращий вибір. Вони вбирають воду рівномірніше і менше склеюються.

Невідповідна кришка

Використовуйте щільно прилягаючу кришку. Дуже важливо, щоб кришка утримувала пару. Для стабільної температури не тримайте рис відкритим.

Неправильне співвідношення води та крупи

Надлишок води робить рис кашоподібним, брак –– призводить до недоварювання або підгоряння. Дотримуйтеся пропорцій, зазначених у рецепті.

Тип олії

Починайте з кунжутної олії – вона додає аромат і знижує склеювання. Якщо такої немає, підійде рослинна з ложкою вершкового масла.

Декілька лайфхаків з приготування рису

  • Засипайте рис тільки в нагріту воду. Холодна запускає процес "шоку", і крупа швидко злипається.
  • Готуйте на низькому вогні. Після закипання зменшіть до мінімуму. Слідкуйте, щоб вода ледь кипіла – це дозволяє краще контролювати текстуру та запобігає зайвому вивільненню крохмалю.

Психологічний тест: Виберіть верес і дізнайтеся правду про свій характер

субота, 13 вересень 2025, 11:15

Погляньте на три вереси й оберіть той, який найбільше привертає вашу увагу. Це не випадковість - ваш вибір може відкрити таємницю вашої особистості, передають Патріоти України. Ви — дуже чутлива й емпатійна людина. Вам довіряють навіть незнайомі, адже ...

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...