
Навіть якщо ви ретельно дотримуєтеся рецепту, рис іноді виходить липким або занадто м’яким. Все це через ряд помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині. Але варто дотримуватись лише кількох простих рекомендацій, і у вашій тарілці завжди буде ідеальний розсипчастий рис, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яких помилок варто уникнути. Ви зможете легко досягти ідеального резальтату.
Не весь рис підходить для відварювання
Не кожен рис підходить для ідеальної текстури. Довгозернистий або жасмін – найкращий вибір. Вони вбирають воду рівномірніше і менше склеюються.
Невідповідна кришка
Використовуйте щільно прилягаючу кришку. Дуже важливо, щоб кришка утримувала пару. Для стабільної температури не тримайте рис відкритим.
Неправильне співвідношення води та крупи
Надлишок води робить рис кашоподібним, брак –– призводить до недоварювання або підгоряння. Дотримуйтеся пропорцій, зазначених у рецепті.
Тип олії
Починайте з кунжутної олії – вона додає аромат і знижує склеювання. Якщо такої немає, підійде рослинна з ложкою вершкового масла.
Декілька лайфхаків з приготування рису
Якщо у квартирі надто волого, деякі кімнатні рослини можуть допомогти. Вони вловлюють воду з повітря і таким чином зменшують ризик появи цвілі, одночасно прикрашаючи інтер’єр, передають Патріоти України. Садівник Девід Домоні пояснює: рослини поглинают...
Німці мають репутацію найбільших любителів нудизму в Європі. Однак, нові дані показують, що пальма першості тут перейшла до іншої нації, передають Патріоти України. Як пише The Guardian, насправді данці не тільки більш позитивно ставляться до роздяганн...