
Літо - пора пікніків і шашликів, але не завжди виходить отримати соковите, ніжне м’ясо. Часто шашлик виходить сухим і жорстким, що псує настрій і смак страви. Чому так відбувається і як цього уникнути, передають Патріоти України.
Основні причини сухого шашлику
-
Неправильний вибір м’яса
Жорстке або пісне м’ясо, наприклад, куряча грудка або нежирна свинина, при смаженні швидко пересушується. Краще обирати більш жирні частини — ошийок, ребра, плечову частину.
-
Надто тонко нарізане м’ясо
Дрібні шматочки швидко пересихають. Оптимальна товщина шматка — 3-4 см.
-
Недостатнє маринування
Маринад робить м’ясо м’якшим і соковитішим. Використовуйте маринад з кисломолочними продуктами (кефір, йогурт), лимонним соком, цибулею та спеціями. Маринуйте не менше 3-4 годин.
-
Пересмаження на вогні
Занадто сильний або тривалий вогонь висушує м’ясо. Готуйте шашлик на середньому жарі, перевертайте часто, щоб м’ясо рівномірно просмажилось.
-
Відсутність відпочинку після смаження
Після приготування дайте шашлику «відпочити» 5-10 хвилин, щоб соки рівномірно розподілилися по м’ясу.
Поради для ідеального шашлику
-
Вибирайте свіже м’ясо з жирком.
-
Маринуйте з кислотами або кисломолочними продуктами.
-
Не перетримуйте на вогні.
-
Дайте м’ясу відпочити перед подачею.
Дотримуючись цих простих правил, ви будете насолоджуватися соковитим і ніжним шашликом кожного разу!
Перспектива того, що ваш багаж не прибуде разом з вами до місця призначення відпустки, справді жахлива, особливо якщо у вас немає чогось на кшталт AirTag для відстеження, передають Патріоти України. Експертка з подорожей Стейсі Гамільтон розповідає про...
Зимова погода негативно впливає на вашу шкіру, викликаючи її реакцію сверблячими пухирками та почервонінням? Це може бути більше, ніж просто гіперчутливість. Йдеться про холодову кропив'янку - рідкісне захворювання, при якому імунна система сприймає ни...