
Шкарпетки - це справжні мікробні губки, і просто випрати їх недостатньо. Як попереджає мікробіолог докторка Прімроуз Фрістоун з Університету Лестера, наші стопи - це мініатюрні тропічні ліси, повні бактерій та грибків, які з легкістю виживають після звичайного прання, передають Патріоти України.
Головна помилка — прати шкарпетки при 30–40°C. Саме за цієї температури мікроби комфортно виживають. Щоб їх знищити, потрібно прати при не менше ніж 60°C з ферментним мийним засобом.
Гладити обов’язково! Якщо ваша пральна машина не підтримує високу температуру, використовуйте праску з парою. Це вбиває навіть вірус бородавок, грибок стопи та інші небезпечні мікроорганізми.
Як правильно прати шкарпетки: інструкція від мікробіолога
Що живе у ваших шкарпетках:
Факт: У дослідженнях лікарень було виявлено, що навіть «тапки-шкарпетки» переносять мікроби з підлоги на ліжко — зокрема стійкі до антибіотиків.
Щоденна зміна шкарпеток і правильне прання — це не естетика, а гігієна і захист здоров’я.
На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...