Соковита смажена свинина шматочками або стейк це чудове ситне доповнення до будь-якого гарніру. Але дуже часто після приготування продукт стає дуже жорстким та сухим. Таку страву просто неможливо їсти, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як не варто готувати свинину, щоб вона вийшла дійсно смачною. На якість страви впливає досить багато факторів, про які багато людей навіть не задумуються.
Неякісне м'ясо
Стара свинина ніколи не буде ніжною та м'якою після приготування. Тому важливо обирати саме молоде м'ясо. На вигляд воно має бути досить світлим, а на дотик щільне та еластичне, без жилок.
Промивання м'яса перед приготуванням
Для того, щоб смажена свинина вийшла дійсно соковитою, її потрібно навпаки позбавити від вологи, а не промивати. а якщо ви вже це зробили – добре промокніть серветками
Якщо ви наріжете свинину дуже дрібно – вона просто засушиться. Оптимальний розмір шматочків 2,5-3 см. А якщо це стейк – 1,5-2 см. Також, дуже важливо нарізати м'ясо саме вздовж волокон.
Неправильний момент додавання солі
Додавати сіль у м'ясо потрібно лише тоді, коли ви поклали його на сковорідку і не раніше. Сіль витягує сік з продукту, тому якщо ви посолите м'ясо одразу після нарізання – воно не буде соковитим.
Викладання м'яса на холодну сковорідку
М'ясо буде нагріватись разом із сковорідкою і витратить усі соки. Для того, щоб зверху утворилась хрустка скоринка і збереглась соковитість – посуд і олія в ньому повинні бути максимально розігрітими.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...