Чому сирна запіканка осідає: Ось яких помилок припускаються господині

Запіканка з кислого сиру – це смачна та корисна страва, яка багатьом знайома ще з дитинства, передають Патріоти України

Буває, що під час самостійного приготування запіканка осідає. Це означає, що була порушена технологія.

Насамперед варто пам’ятати, що запіканку потрібно поміщати в заздалегідь розігріту духовку, а також дотримуватися часу приготування. Не варто духовку відчиняти надто часто.

Не потрібно діставати продукт одразу після того, як час на таймері закінчиться. Краще дати пирогу “дійти” трохи у вимкненій духовці.

  • Ще один важливий момент, чому втрачається форма – занадто рідкий або “мокрий” сир. Його попередньо варто віджати.
  • У тісто найкраще додавати яйця, які збиті окремо. А потім у сирну масу спочатку вводяться жовтки, перетерті з цукром і в кінці збиті до пишності білки.
  • Важливо в процесі приготування тіста не переборщити з розпушувачем, яйцями, цукром та додатковими інгредієнтами. Потрібно ретельно дотримуватись рецептури, інакше пиріг не буде пишним.
  • Деякі використовують дуже велику кількість сухофруктів, але забувають, що при запіканні вони виділяють цукор і роблять запіканку досить вологою. Це лише зіпсує текстуру десерту.
  • Підняти запіканку зможуть пару столових ложок жирної сметани у тісті.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...