Чому сирна запіканка осідає: Ось яких помилок припускаються господині

Запіканка з кислого сиру – це смачна та корисна страва, яка багатьом знайома ще з дитинства, передають Патріоти України

Буває, що під час самостійного приготування запіканка осідає. Це означає, що була порушена технологія.

Насамперед варто пам’ятати, що запіканку потрібно поміщати в заздалегідь розігріту духовку, а також дотримуватися часу приготування. Не варто духовку відчиняти надто часто.

Не потрібно діставати продукт одразу після того, як час на таймері закінчиться. Краще дати пирогу “дійти” трохи у вимкненій духовці.

  • Ще один важливий момент, чому втрачається форма – занадто рідкий або “мокрий” сир. Його попередньо варто віджати.
  • У тісто найкраще додавати яйця, які збиті окремо. А потім у сирну масу спочатку вводяться жовтки, перетерті з цукром і в кінці збиті до пишності білки.
  • Важливо в процесі приготування тіста не переборщити з розпушувачем, яйцями, цукром та додатковими інгредієнтами. Потрібно ретельно дотримуватись рецептури, інакше пиріг не буде пишним.
  • Деякі використовують дуже велику кількість сухофруктів, але забувають, що при запіканні вони виділяють цукор і роблять запіканку досить вологою. Це лише зіпсує текстуру десерту.
  • Підняти запіканку зможуть пару столових ложок жирної сметани у тісті.

Не робіть помилок! Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна

субота, 7 вересень 2024, 13:00

Більшість українців уже не можуть уявити свою кухню без мікрохвильової печі. Завдяки цьому пристрою можна швидко розігріти їжу. Однак не кожен вміє правильно користуватися мікрохвильовкою, передають Патріоти України. Що можна зробити, щоб страви, які в...

Будуть як нові! Як відбілити пожовклі подушки за допомогою одного інгредієнту

субота, 7 вересень 2024, 12:38

З часом подушки можуть забруднюватися та жовтіти, проте їх можна легко відбілити без використання агресивних хімічних засобів, передають Патріоти України. Наприкінці літа ви можете помітити, що подушки могли змінити свій колір або на них зʼявилися жовт...