Мабуть, найпопулярнішою у народі стравою є котлети з гарніром, передають Патріоти України.
Їх смажать досвідчені господині та холостяки. Страва цінується за простоту приготування та відчуття насичення. Але готувати правильно теж потрібно вміти, інакше котлети вийдуть сухі та несмачні.
Виявляється, є одна помилка, якої припускаються багато кулінарів. Чи варто додавати до котлетного фаршу жовток?
Насправді яйце в процесі приготування фаршу для котлет – далеко на ключовий інгредієнт. Воно просто забезпечує, скажімо так, сполучний ефект.
Головна роль тут відведена білку, завдяки якому фарш під час смаження не розповзається по всій сковороді.
Але якщо просто додати у фарш ціле яйце, то пишною та м’якою котлета навряд чи вийде. Тому рекомендується відокремити білок, добре його збити блендером, додавши щіпку солі. І лише білок додати до фаршу.
Насправді жовток не рекомендується додавати до фаршу з погляду дієтології. Так, він робить смак котлети ніжнішим, але експерти стоять на своєму, стверджуючи, що жовток шкодить здоров’ю, піднімаючи холестерин. Що стосується яєчного білка, то до нього фахівці поки що не мають питань.
Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись. В будь-якому випадку не втрачайте о...
2 квітня за новим стилем (15 квітня за старим) віряни вшановують преподобного Тита Чудотворця. За це отримав нагороду творити чудеса. За юліанським календарем сьогодні день пам'яті мучениці Фотини Самарянині. . *** . Тит жив у VIII-IX століттях. Ще в...