Чому в СРСР їли пельмені з оцтом - здивуєтеся, що не знали цього раніше

У наш час любителі пельменів їдять їх зі сметаною, майонезом, вершковим маслом і меленим перцем, а ось за часів СРСР добавки були зовсім не такі. Чому в СРСР їли пельмені з оцтом - читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Для чого в пельмені додають оцет - проста відповідь

Чому пельмені їдять з оцтом, дуже добре знали радянські люди. Складно уявити, що тоді хтось їв їх без цієї рідини. По-перше, вибору добавок тоді особливо не було, а по-друге у оцту, крім дешевизни, є й інші плюси:

  • допомагає контролювати апетит;
  • містить вітаміни групи B і пектин;
  • допомагає побороти мігрень, похмілля, розлади шлунково-кишкового тракту.

При цьому, пельмені з оцтом шкідливо їсти людям, у яких є проблеми з нирками, а також тим, хто страждає на підвищену кислотність шлунка.

Як варили пельмені в СРСР - покроковий рецепт

Цей рецепт настільки простий, що ним можуть скористатися навіть неодружені постійно зайняті чоловіки. Потрібно лише слідувати таким крокам:

  • у ємність набрати півтора-два літри води, підсолити її, кинути пару листочків лаврушки і три перці-горошки;
  • коли вода закипить, висипати пакет пельменів і постійно їх помішувати;
  • після того як пельмені спливуть потрібно зменшити вогонь і варити їх ще 7 хвилин;
  • після закінчення цього часу дістати пельмені з води.

Перед тим, як пельмені покласти в тарілку відправте туди шматочок вершкового масла, а потім полийте оцтом - це додасть страві ще більшого смаку і аромату. Оцет до пельменів подають в розбавленому вигляді. На столову ложку 9-процентного оцту беруть 3 ст. л. рослинного масла, трохи солі і перцю. Суміш наливають в тарілку і вмочують пельмені.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...