Чому варення виходить дуже рідким - спробуйте додати ці компоненти

Якщо варення виходить занадто рідким - їсти його не дуже зручно. Намастити на хліб неможливо або ж просто їсти ложкою. Тому якщо ви хочете зробити текстуру більш густою та в'язкою – можете скористатись одним з наступних методів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, чому варення виходить рідким. Ситуацію можна легко виправити.

Чому варення виходить рідким

Рідке варення зазвичай виходить з дуже соковитих фруктів та ягід: вишня, полуниця, малина. Якщо ви просто довше проварите плоди – корисним таке варення вже назвати буде складно.

Як можна зробити варення густішим

Можна спробувати додати у варення компоненти, які сприяють загущенню маси. При цьому, фрукти залишаться цілими. Найчастіше додають пектин (10-15 г на 1 кг фруктів). Також це можуть бути:

  • крохмаль
  • желатин
  • борошно
  • агар-агар
  • манна крупа
  • квіттін
  • желюючий цукор
  • желфікс
  • сік ягоди ірги

Потрібно чітко дотримуватись пропорцій, які вказані на упакуванні, щоб не зіпсувати продукти і отримати бажаний ефект.

Додайте трохи у киплячу воду - і отримаєте засіб від переддіабету, туману в голові та поганого настрою

п’ятниця, 18 липень 2025, 19:05

Лимонна вода вже давно стала класикою здорового харчування. Проте існує безліч інших натуральних добавок, які не лише покращують смак води, а й підтримують здоров’я. Кориця, імбир, м’ята, розмарин, меліса або кардамон - кожна з цих спецій і трав має ун...

Крокси руйнують ваші ноги? Ортопед розкрив правду!

п’ятниця, 18 липень 2025, 18:52

Здається, у кожного є своя, але однаково тверда думка про модне взуття під назвою крокси: або ви їх обожнюєте і маєте не одну пару, або просто ненавидите, передають Патріоти України. А що кажуть лікарі-ортопеди? Чи корисні крокси для ваших ніг, чи вони...