Чому варення виходить дуже рідким - спробуйте додати ці компоненти

Якщо варення виходить занадто рідким - їсти його не дуже зручно. Намастити на хліб неможливо або ж просто їсти ложкою. Тому якщо ви хочете зробити текстуру більш густою та в'язкою – можете скористатись одним з наступних методів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, чому варення виходить рідким. Ситуацію можна легко виправити.

Чому варення виходить рідким

Рідке варення зазвичай виходить з дуже соковитих фруктів та ягід: вишня, полуниця, малина. Якщо ви просто довше проварите плоди – корисним таке варення вже назвати буде складно.

Як можна зробити варення густішим

Можна спробувати додати у варення компоненти, які сприяють загущенню маси. При цьому, фрукти залишаться цілими. Найчастіше додають пектин (10-15 г на 1 кг фруктів). Також це можуть бути:

  • крохмаль
  • желатин
  • борошно
  • агар-агар
  • манна крупа
  • квіттін
  • желюючий цукор
  • желфікс
  • сік ягоди ірги

Потрібно чітко дотримуватись пропорцій, які вказані на упакуванні, щоб не зіпсувати продукти і отримати бажаний ефект.

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...

А ви це знали? Чому варто вивертати одяг перед пранням в машинці

неділя, 19 січень 2025, 17:38

Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...