Якщо варення виходить занадто рідким - їсти його не дуже зручно. Намастити на хліб неможливо або ж просто їсти ложкою. Тому якщо ви хочете зробити текстуру більш густою та в'язкою – можете скористатись одним з наступних методів, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, чому варення виходить рідким. Ситуацію можна легко виправити.
Чому варення виходить рідким
Рідке варення зазвичай виходить з дуже соковитих фруктів та ягід: вишня, полуниця, малина. Якщо ви просто довше проварите плоди – корисним таке варення вже назвати буде складно.
Як можна зробити варення густішим
Можна спробувати додати у варення компоненти, які сприяють загущенню маси. При цьому, фрукти залишаться цілими. Найчастіше додають пектин (10-15 г на 1 кг фруктів). Також це можуть бути:
Потрібно чітко дотримуватись пропорцій, які вказані на упакуванні, щоб не зіпсувати продукти і отримати бажаний ефект.
Лимонна вода вже давно стала класикою здорового харчування. Проте існує безліч інших натуральних добавок, які не лише покращують смак води, а й підтримують здоров’я. Кориця, імбир, м’ята, розмарин, меліса або кардамон - кожна з цих спецій і трав має ун...
Здається, у кожного є своя, але однаково тверда думка про модне взуття під назвою крокси: або ви їх обожнюєте і маєте не одну пару, або просто ненавидите, передають Патріоти України. А що кажуть лікарі-ортопеди? Чи корисні крокси для ваших ніг, чи вони...