Чому вибухають банки з огірками - розповідаємо про причини

Саме зараз усі активно консервують огірки. І досить часто під час цього процесу виникає така неприємна ситуація, як вибухання банок. У результаті, купа витраченого часу і зіпсовані продукти, які можна було з'їсти і свіжими, передають Патріоти України.

Тому для того, щоб такого не сталось, редакція FoodOboz розповість про причини, через які вибухають банки з огірками. А також, як приготувати консервацію, щоб вона довго зберігалась і була смачною.

Погана стерилізація банок і кришок

Одна з найголовніших умов якісних консервованих огірків – це відсутність бактерій. Тому і банки, і кришки потрібно дуже добре простерилізувати. Інакше, овочі почнуть бродити. Це спровокує надування кришки, і банка вибухне.

Порушена рецептура

В жодному разі не можна експерементувати з рецептурою, адже порушення пропорцій може спровокувати псування продукту. Особливу увагу варто звернути на кількість оцту, адже це головний консервант, який і сприяє тому, щоб овочі добре зберігались. Багато людей замінюють цей продукт аспірином. Не забудьте слідкувати за кількістю солі та цукру. Якщо цих компонентів буде забагато або замало – огірки не будуть стояти до зими.

Погана якість продуктів та порушена технологія

Під час консервування огірків дуже важливо добре промити усі овочі та зелень, щоб уникнути потрапляння зайвих мікробів. Також, зверніть увагу на сорт огірків, які ви обираєте для консервування, і наявність тріщин, а також гнилих ділянок.

Потрапляння повітря у банку

В жодному разі не можна, щоб повітря потрапляло у банку з огірками, адже є ризик розмноження бактерій. Щоб уникнути такої ситуації, намагайтесь налити розсіл у банку до самого краю. І навіть якщо він буде розливатись – краще перестрахуватись. А якщо у вас такі огірки, у яких всередині порожньо – краще їх не використовуйте або замочіть на ніч у холодній воді і лише після цього консервуйте.

Переставляння банок з огірками в погріб одразу після консервування

Якщо одразу після консервування ви ставите банки з огірками у погріб – це велика помилка. Обов'язково переверніть банки з консервацією на кришки, а потім закутайте в теплу ковдру і так залишіть на добу. Таким чином, буде відбуватись активний процес пастеризації, і консервація залишиться якісною, буде довго зберігатись.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...