Чому жовтіє пластик побутової техніки і що робити? Цей лайфхак творить дива!

З набуттям популярності в будівництві пластикових матеріалів, у наших оселях з'явилось багато речей, оформлених пластиком. З заміною вікон на пластикові додається й пластикове підвіконня, передають Патріоти України.

З часом пластик жовтіє, особливо якщо він низької якості. Варто розібратись, що саме стало причиною зміни кольору пластику, перед тим як його відбілювати.

Чому жовтіє білий пластик

Є кілька причин, чому жовтіє білий пластик. Не варто при чищенні пластику використовувати абразивні речовини, та терти поверхню твердою губкою. Це може пошкодити пластикове покриття, спричинить появу подряпин, в які швидко потрапляє бруд.

Не варто відкривати пластикові поверхні прямим сонячним променям, та ставити техніку біля обігрівачів, або батарей. Вони швидко пожовтіють. Якщо в домі є курець, який полюбляє викурити цигарку в кімнаті, це загрожує тим що пластикові речі швидше пожовтіють.

Як почистити білий пластик

Оберіть для прибирання тканинні серветки або м’яку губку. Для відчищення застосовуйте нашатир, хлор і перекис. Пожовтівшу побутову техніку можна відбілити, але блищати вона вже не буде. Потрібно постійно слідкувати, та при поверненні жовтуватого нальоту знову братись за відмивання пожовтілого пластику. Якщо пластик важко піддається відбілюванню, використайте мурашиний спирт, відбілюючу зубну пасту, або лимонну кислоту.

Як приготувати засіб

½ чайної ложки перекису змішайте із зубною пастою, додайте 1 чайну ложку мурашиного спирту і змішайте з щіпкою лимонної кислоти. Добре змочіть серветку цим засобом, залиште на кілька хвилин, потім змийте водою.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...