Чому злипається рис при відварюванні - основні помилки

Якщо ви запланували зварити на гарнір рис, тоді є два варіанти, яким він буде. Крупа може повністю розваритися або бути розсипчастою. Це на ваш вибір. В кожного власні вподобання. Якщо ви не хочете, щоб рис злипся, тоді досягти хорошого результату допоможе кілька кулінарних порад.

Подробиці

Помилки при промиванні крупи — на першому місці. Рис потрібно не просто промити, а замочити на 30 хвилин. Звичайного промивання мало.

Зверніть увагу на тривалість термічної обробки та на пропорції. На одну порцію крупи треба влити дві порції води. Готовність рису можна легко визначити, бо вода випарується, а зернята крупи будуть готовими.

На доведення крупи до готовності потрібно близько 20 хвилин. Якщо рис готовий, а води зовсім трохи залишилося. Можна залишити його постояти під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...