Чорний чи зелений? Названо чай, який більш корисний для здоров'я мозку

У сучасному світі підтримка оптимального здоров'я мозку є більш важливою, ніж будь-коли. Наш мозок відповідає за кожну думку, емоцію та дію, тому його благополуччя має вирішальне значення для загального здоров'я, передають Патріоти України.

Чай, простий напій, яким насолоджуються в різних культурах, може мати значний вплив на здоров'я мозку. Хоча чай часто асоціюється з розслабленням і соціальними зустрічами, він має потенційні переваги, які виходять за рамки його заспокійливих властивостей.

Багато сортів чаю покращують маркери здоров'я мозку. Але, як пише Eatingwell, зелений чай виділяється як явний переможець.

Дієтологиня Колін Висоцкі розповіла, що зелений чай містить поліфеноли, які можуть підтримувати робочу і довготривалу пам'ять, особливо у людей середнього та похилого віку.

Флавоноїди зеленого чаю допомагають рости новим клітинам мозку, зберігаючи здоров'я наявних клітин мозку і сприяючи припливу крові до тієї частини мозку, яка живить наш центр емоційної регуляції,
– розповіла дієтологиня Меггі Мун.

Зелений чай також може покращувати настрій, проявляючи антидепресивні та антитривожні властивості. Його можна заварювати гарячим або холодним для поліпшення здоров'я мозку.

А ви це знали? Чому краще не згрібати опале листя в жовтні

вівторок, 15 жовтень 2024, 23:10

Опале листя восени — це справжня морока для садівників та городників. Воно покриває грядки щільним килимом. Чи потрібно прибирати опале листя восени? Перед городниками восени повстає досить важливе запитання: що робити з опалим листям на грядках, перед...

Так часто роблять всі! Названо помилки, які "вбивають" побутову техніку

вівторок, 15 жовтень 2024, 22:10

Дуже часто ми робимо з нашими побутовими приладами речі, які нам здаються зручними та безпечними, а насправді дуже скоро виведуть техніку з ладу. Яких неправильних дій краще уникати, щоб ваші прилади працювали якомога довше? РБК-Україна (проект Styler)...