Чотири помилки, які роблять ваші рушники жорсткими - уникайте їх завжди

Багаторазове прання рушників негативно впливає на їх стан. Вони втрачають свою м'якість та привабливий вигляд, а користуватися ними стає незручно та неприємно, передають Патріоти України.

Господині часто припускаються елементарних помилок, навіть не здогадуючись про це. OBOZREVATEL дізнався, чому рушники стають жорсткими.

Перевантаження пральної машини

Не можна завантажувати у машинку занадто багато рушників та будь-який інший одяг. Це призведе до того, що деякі речі не будуть добре випрані, а матимуть не тільки забруднення, а ще й затхлий запах. При пранні має бути достатньо місця в барабані, щоб вода та миючий засіб добре просочували тканину.

Сода, оцет

Білий оцет та харчова сода – це незамінні помічники у прибиранні та у пранні, тому що можуть видалити стійкі плями та позбутися неприємного запаху. Але поєднувати ці інгредієнти та додавати до прання рушників не рекомендується. Це тільки погіршить їх стан.

Краще додайте 250 мл оцту в барабан разом з миючим засобом та увімкніть потрібний режим прання. Якщо ви вирішили використати соду, то вам знадобиться вісім столових ложок суміші. Так само додайте її в барабан та завантажте рушники. Сода допоможе розпушити волокна та зробить матеріал м'яким.

Миючий засіб

Не варто використовувати занадто багато миючого засобу при пранні. Дотримуйтесь інструкції та додавайте ту кількість, яка вказана на упаковці. Тому що велика кількість порошку може призвести до утворення його залишків на рушниках, а також до накопичення у пральній машинці, що створить сприятливі умови для появи цвілі.

Кондиціонер для білизни

Такі засоби надають тканині приємний аромат, але також можуть залишити сліди та зробити рушники жорсткими. Краще уникайте використання кондиціонера, якщо хочете зберегти м'якість матеріалу.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...