Чотири прості методи вичистити виделки між зубцями підручними засобами

Вичистити повністю жир з виделок вдається не завжди. Усе через зубоподібну форму цього столового приладдя.

Між зубцями залишки їжі можуть залишатися надовго і спроби відмити їх губкою не приносять бажаного результату.

Відомо кілька простих способів, які дієві у чищенні виделок між зубцями. Кожен з них допоможе позбутися жиру за короткий проміжок часу.

Сіль, сода та лимонна кислота

Такий спосіб вважається універсальним. Він підходить для очищення виделок із нержавілої сталі, алюмінію чи мельхіору.

У дволітровій каструлі закип'ятити воду, додати по дві столові ложки харчової соди й солі, а також одну столову ложку лимонної кислоти. Дочекатися, коли всі компоненти повністю розчиняться, занурити у воду все приладдя і залишити на 30 хв. Після цього витерти виделки чистою ганчіркою чи паперовим рушником.

Якщо столове приладдя дуже сильно забруднене, можна до розчину додатково додати дві столові ложки гірчичного порошку. Потім залишити виделки у воді на 1-1,5 год.

Зубна паста

Трохи зубної пасти потрібно нанести на вологу ганчірку та протерти кожну виделку круговими рухами. Залишити так столове приладдя на кілька хвилин, а потім змити і витерти насухо паперовими рушниками.

Лимон з оцтом

Цей спосіб допоможе позбутися не лише залишків їжі, а й потемніння на виделках.

Потрібна досить глибока посудина та 1 л води в ній. Додати туди кілька крапель лимонного соку та 100 мл столового оцту. Поставити це все на плиту та довести на кипіння. Викласти в розчин виделки і залишити на одну годину. Потім потрібно лише протерти насухо ганчіркою чи губкою.

Кип'ятіння

Потрібно взяти каструлю, вистелити її дно фольгою для випікання. Викласти на фольгу виделки та залити водою. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і додати на кожен 1 л води по 50 г солі та харчової соди. Потім варто зменшити вогонь і кип'ятити впродовж 20-30 хв.

Залишити у воді виделки, поки рідина не охолоне. Потім дістати, протерти старою зубною щіткою чи губкою між зубцями, щоб краще видалити залишки жиру.

Цей спосіб не підходить для очищення приладдя зі срібла, а також якщо воно оздоблене фарфоровим чи дерев'яним декором.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...