
Консервований тунець часто вважають зручним і корисним перекусом: він багатий на білок, відносно низькокалорійний і добре підходить для салатів. Проте фахівці попереджають, що вживати його регулярно небажано. У деяких випадках цей продукт краще суттєво обмежити або взагалі виключити з раціону, передають Патріоти України.
У консерви нерідко потрапляє риба нижчої якості — залишки після промислової обробки. Особливо це стосується тунця у вигляді пластівців, де фактично використовується подрібнене м’ясо з меншою поживною цінністю. Якщо ви обираєте тунець, безпечнішим варіантом буде свіжий або заморожений продукт.
Більшість людей уже споживають забагато натрію з повсякденних продуктів. Консервований тунець містить значну кількість солі, через що легко перевищити рекомендовану добову норму. Це підвищує ризик проблем із серцем, судинами та нирками.
Дослідження американських учених показали, що консервований тунець може містити надто високі концентрації цинку. Хоча цей мікроелемент необхідний організму, його надлишок може негативно впливати на імунну систему та травлення і спричиняти інтоксикацію.
Тунець — велика хижа риба, яка накопичує ртуть та інші забруднювачі з океанів протягом усього життя. Регулярне вживання консервованого тунця може бути небезпечним, особливо для вагітних жінок, дітей, літніх людей та осіб із хронічними захворюваннями.
Повна відмова не обов’язкова, але фахівці радять бути обережними. Краще обирати свіжий або заморожений тунець, купувати продукцію перевірених брендів і, якщо йдеться про консерви, віддавати перевагу шматкам, а не пластівцям. Оптимально вживати тунець не частіше ніж 2–3 рази на місяць.
Молоко - один із найшвидкопсувніших продуктів, тому його обов’язково потрібно зберігати в холодильнику. Проте більшість людей роблять помилку, залишаючи його на дверцятах холодильника, де температура найвища. Це призводить до того, що молоко швидше псу...
Червоне м'ясо традиційно вважають лідером за вмістом заліза. Втім, якщо ви його не любите чи дотримуєтеся рослинної дієти, то є інші продукти, які можуть цілком допомогти задовольнити потребу в цьому мікроелементі. Лікарка-дієтологиня Джилліан Кубала р...