
Домашні цукрові булочки - це чудовий рецепт до чаю. Готуються вони дуже легко та швидко, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Борошно – 700 г;
- Цукор – 120 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Молоко – 250 мл;
- Вершкове масло – 70 г;
- Соняшникова олія – 30 мл;
- Свіжі дріжджі – 30 г;
- Розпушувач – 15 г;
- Ванільний цукор – 4 г;
- Сметана – 150 г;
- Дрібка солі.
Приготування:
- В глибоку миску виливаємо тепле молоко.
- Додаємо до нього столову ложку цукру, 2 столові ложки борошна та дріжджі.
- Перемішуємо суміш, накриваємо рушником та відставляємо на 15 хвилин.
- В іншій мисці вінчиком збиваємо яйця з сіллю. Трішки яєць відкладаємо, щоб потім змастити наші булочки, а решту додаємо до опари.
- Потім, в опару додаємо масло кімнатної температури, цукор, розпушувач та сметану. Ретельно все перемішуємо.
- Просіюємо борошно та додаємо до опари. Замішуємо тісто.
- Потім, додаємо олію та вимішуємо тісто ще хвилин 5.
- Складаємо його у глибоку миску, накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на годину.
- Після цього, тісто вимішуємо та відправляємо підходити ще на пів години.
- Готове тісто обминаємо та відриваємо від нього середній шматочок.
- Розкачуємо його в овал, змащуємо соняшниковою олією та присипаємо цукром.
- Далі, тісто загортаємо у рулет, складаємо навпіл та скріплюємо краї. Посередині робимо надріз та вивертаємо.
- Деко застеляємо пергаментом та складаємо туди наші булочки.
- Змащуємо їх яйцем та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Популярність чайного гриба зростає, адже сьогодні чимало людей шукають здорові альтернативи газованим напоям. Хоча комбуча існує вже понад 2000 років, цей напій став справжнім трендом останнім часом, завдяки чому знайти його можна майже у кожному супер...
Усім нам відоме розчарування, коли ми намагаємося видалити залишки наклейок з банок, які ми хочемо використати повторно, або зі свічки, яку ми щойно купили. Майже неможливо зробити це чисто і без липких слідів. Але існує метод, за допомогою якого можна...