Чудовий рецепт до чаю! Домашні цукрові булочки. Смачна та ніжна випічка за простим рецептом

Домашні цукрові булочки - це чудовий рецепт до чаю. Готуються вони дуже легко та швидко, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Молоко – 250 мл;
  • Вершкове масло – 70 г;
  • Соняшникова олія – 30 мл;
  • Свіжі дріжджі – 30 г;
  • Розпушувач – 15 г;
  • Ванільний цукор – 4 г;
  • Сметана – 150 г;
  • Дрібка солі.

Приготування:

  1. В глибоку миску виливаємо тепле молоко.
  2. Додаємо до нього столову ложку цукру, 2 столові ложки борошна та дріжджі.
  3. Перемішуємо суміш, накриваємо рушником та відставляємо на 15 хвилин.
  4. В іншій мисці вінчиком збиваємо яйця з сіллю. Трішки яєць відкладаємо, щоб потім змастити наші булочки, а решту додаємо до опари.
  5. Потім, в опару додаємо масло кімнатної температури, цукор, розпушувач та сметану. Ретельно все перемішуємо.
  6. Просіюємо борошно та додаємо до опари. Замішуємо тісто.
  7. Потім, додаємо олію та вимішуємо тісто ще хвилин 5.
  8. Складаємо його у глибоку миску, накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на годину.
  9. Після цього, тісто вимішуємо та відправляємо підходити ще на пів години.
  10. Готове тісто обминаємо та відриваємо від нього середній шматочок.
  11. Розкачуємо його в овал, змащуємо соняшниковою олією та присипаємо цукром.
  12. Далі, тісто загортаємо у рулет, складаємо навпіл та скріплюємо краї. Посередині робимо надріз та вивертаємо.
  13. Деко застеляємо пергаментом та складаємо туди наші булочки.
  14. Змащуємо їх яйцем та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...