Чи безпечно споживати ревінь: Ось що варто знати про цю рослину

Стебла ревеню їстівні, вони мають терпкий, кислуватий смак, який добре поєднується з солодкою їжею. Натомість листя рослини токсичні для людини.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що ревінь містить вітамін К, клітковину та антиоксиданти, які позитивно впливають на міцність кісток, здоровʼя травлення та серце.

Користь ревеню:

Допомога від запорів

Дослідження показують, що стебла ревеню містять значну кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи кишківника та полегшує випорожнення.

Традиційна китайська медицина використовує ревінь як засіб проти запорів вже тисячі років. Сучасні дослідження підтверджують цю ефективність, доводячи, що ревінь містить антрахінон та хімічні складові, які стимулюють кишківник і полегшують дефекацію.

Вміст антиоксидантів

Ревінь містить антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів і запобігають окислювальному стресу. Це допомагає в боротьбі з хронічними захворюваннями, йдеться про рак, серцево-судинні захворювання та діабет.

Зміцнення кісток

Ревінь містить значні кількості вітаміну К, який є важливим для зміцнення та росту кісток. Згідно з дослідженням, недостача вітаміну К повʼязана з вищим ризиком переломів кісток та нижчою їхньою мінеральною щільністю.

Людям, які приймають антикоагулянтні препарати, варто бути обережним зі споживанням ревеню через вміст вітаміну К, адже він може взаємодіяти з цими ліками.

Бережіться! Які хвороби можна розпізнати за станом нігтів

четвер, 12 червень 2025, 12:50

Стан нігтів може бути індикатором як місцевих проблем, так і системних захворювань. Ось список можливих хвороб і порушень, які можна запідозрити за змінами у нігтях, передають Патріоти України. Хоча нігті можуть підказати лікарю напрям для діагностики,...

Є вагомі причини! Нутриціологиня назвала продукти, які треба назавжди прибрати з раціону дітей

четвер, 12 червень 2025, 12:35

Нутриціологиня Катерина Крупкіна назвала продукти, які треба назавжди виключити з раціону дітей. На її думку, це всі ті, які мають у складі трансжири, передають Патріоти України. Найчастіше вони додані у запечених і смажених продуктах, таких як фастфуд...