Чи безпечно споживати ревінь: Ось що варто знати про цю рослину

Стебла ревеню їстівні, вони мають терпкий, кислуватий смак, який добре поєднується з солодкою їжею. Натомість листя рослини токсичні для людини.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що ревінь містить вітамін К, клітковину та антиоксиданти, які позитивно впливають на міцність кісток, здоровʼя травлення та серце.

Користь ревеню:

Допомога від запорів

Дослідження показують, що стебла ревеню містять значну кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи кишківника та полегшує випорожнення.

Традиційна китайська медицина використовує ревінь як засіб проти запорів вже тисячі років. Сучасні дослідження підтверджують цю ефективність, доводячи, що ревінь містить антрахінон та хімічні складові, які стимулюють кишківник і полегшують дефекацію.

Вміст антиоксидантів

Ревінь містить антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів і запобігають окислювальному стресу. Це допомагає в боротьбі з хронічними захворюваннями, йдеться про рак, серцево-судинні захворювання та діабет.

Зміцнення кісток

Ревінь містить значні кількості вітаміну К, який є важливим для зміцнення та росту кісток. Згідно з дослідженням, недостача вітаміну К повʼязана з вищим ризиком переломів кісток та нижчою їхньою мінеральною щільністю.

Людям, які приймають антикоагулянтні препарати, варто бути обережним зі споживанням ревеню через вміст вітаміну К, адже він може взаємодіяти з цими ліками.

Народні прикмети на 14 листопада: На Пилипов день треба бути обережним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 1:04

Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...