Чи безпечно споживати ревінь: Ось що варто знати про цю рослину

Стебла ревеню їстівні, вони мають терпкий, кислуватий смак, який добре поєднується з солодкою їжею. Натомість листя рослини токсичні для людини.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що ревінь містить вітамін К, клітковину та антиоксиданти, які позитивно впливають на міцність кісток, здоровʼя травлення та серце.

Користь ревеню:

Допомога від запорів

Дослідження показують, що стебла ревеню містять значну кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи кишківника та полегшує випорожнення.

Традиційна китайська медицина використовує ревінь як засіб проти запорів вже тисячі років. Сучасні дослідження підтверджують цю ефективність, доводячи, що ревінь містить антрахінон та хімічні складові, які стимулюють кишківник і полегшують дефекацію.

Вміст антиоксидантів

Ревінь містить антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів і запобігають окислювальному стресу. Це допомагає в боротьбі з хронічними захворюваннями, йдеться про рак, серцево-судинні захворювання та діабет.

Зміцнення кісток

Ревінь містить значні кількості вітаміну К, який є важливим для зміцнення та росту кісток. Згідно з дослідженням, недостача вітаміну К повʼязана з вищим ризиком переломів кісток та нижчою їхньою мінеральною щільністю.

Людям, які приймають антикоагулянтні препарати, варто бути обережним зі споживанням ревеню через вміст вітаміну К, адже він може взаємодіяти з цими ліками.

Бережіться! Вчені з’ясували, що тальк, який використовується в косметиці, може викликати рак

вівторок, 9 липень 2024, 21:05

Міжнародне агентство з вивчення раку (МАВР) Всесвітньої організації охорони здоров’я опублікувало висновки про канцерогенію тальку й акрилонітрилу, передають Патріоти України. Тальк є природним мінералом, широко використовуваним у косметиці, харчових п...

Господиням на замітку: Як правильно і скільки часу варити кукурудзу, щоб вона вийшла м’якою та соковитою

вівторок, 9 липень 2024, 18:30

Кукурудза - це овоч, що обов’язково повинен входити до раціону людини, яка слідкує за своїм здоров’ям. Невдовзі розпочнеться сезон кукурудзи, і багато хто захоче насолодитись її цікавим смаком. Як правильно варити кукурудзу, щоб вона вийшла соковита та...