Яйця – універсальний продукт, який можна споживати як самостійно, так і додавати як інгредієнт під час приготування різних страв. Яйця мають певну поживну цінність, а особливо білок.
Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що калорійність яєць може змінюватися в залежності від способу приготування. Наприклад, варене яйце має приблизно 68 калорій, тоді як смажене може містити від 90 до 110 калорій. Для тих, хто має дієтичні обмеження, яєчний білок може стати відмінним вибором, оскільки він містить лише 17 калорій.
Харчова цінність яєць
Одне середнє яйце містить близько 6,3 грама білка. Тоді як споживання двох яєць середнього розміру може забезпечити близько 136 калорій, що може стати повноцінним та поживним варіантом їжі. За словами лікаря, середнє яйце важить близько 44 грамів, а велике – приблизно 50 грамів.
Користь від яєць
Яйця забезпечують організм людини високоякісним білком та необхідним комплексом вітамінів і мінералів. Зокрема, вони містять велику кількість вітамінів, серед яких А, В2, В12, D та Е. Цей різноманітний спектр допомагає підтримувати здоров'я мозку, нормалізувати обмін речовин, покращувати зір та зміцнювати імунну систему.
Крім того, яйця також багаті на мінерали, такі як цинк, залізо та селен. Вони відіграють важливу роль у різних функціях організму, включаючи підтримку імунної системи, регулювання кровообігу. Яйця допомагають покращити здоров'я та доповнити дієту різноманітними корисними речовинами, необхідними для оптимального функціонування організму.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...