Яйця – універсальний продукт, який можна споживати як самостійно, так і додавати як інгредієнт під час приготування різних страв. Яйця мають певну поживну цінність, а особливо білок.
Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що калорійність яєць може змінюватися в залежності від способу приготування. Наприклад, варене яйце має приблизно 68 калорій, тоді як смажене може містити від 90 до 110 калорій. Для тих, хто має дієтичні обмеження, яєчний білок може стати відмінним вибором, оскільки він містить лише 17 калорій.
Харчова цінність яєць
Одне середнє яйце містить близько 6,3 грама білка. Тоді як споживання двох яєць середнього розміру може забезпечити близько 136 калорій, що може стати повноцінним та поживним варіантом їжі. За словами лікаря, середнє яйце важить близько 44 грамів, а велике – приблизно 50 грамів.
Користь від яєць
Яйця забезпечують організм людини високоякісним білком та необхідним комплексом вітамінів і мінералів. Зокрема, вони містять велику кількість вітамінів, серед яких А, В2, В12, D та Е. Цей різноманітний спектр допомагає підтримувати здоров'я мозку, нормалізувати обмін речовин, покращувати зір та зміцнювати імунну систему.
Крім того, яйця також багаті на мінерали, такі як цинк, залізо та селен. Вони відіграють важливу роль у різних функціях організму, включаючи підтримку імунної системи, регулювання кровообігу. Яйця допомагають покращити здоров'я та доповнити дієту різноманітними корисними речовинами, необхідними для оптимального функціонування організму.
М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...
Психологи кажуть, що далеко не завжди люди перебувають саме в тих стосунках, у яких їм хотілося б бути. Зрозуміло, що всі бажають "любові та щастя", але як досягти цього? УНІАН пропонує психологічний тест на характер за картинками, щоб зрозуміти, що ва...