Медичний експерт нарешті відповів на давнє запитання, чи можна їсти сир, який запліснявів. І ви можете бути здивовані відповіддю, передають Патріоти України з посиланням на TikTok лікаря Карана Раджана.
Майже кожен з нас колись відкривав свій холодильник і бачив сир, про який зовсім забув, і виникало бажання його вжити, просто обрізавши плісняву.
Загальноприйнята мудрість, яку ви, напевно, чули від багатьох людей, полягає в тому, що "сир все одно є пліснявою", отже, ми можемо припустити, що будь-які ознаки видимої плісняви не є приводом для занепокоєння - і шматочок сиру все одно їстівний, якщо ви все одно відріжте запліснявілу частину.
Однак медичний експерт Каран Раджан стверджує, що насправді це не так просто, і це може бути поганою новиною для тих, хто вживав сир з пліснявою більше ніж кілька разів.
Експерт пояснив, що видалення видимої плісняви з сиру може бути недостатньо, щоб переконатися, що він безпечний для споживання.
Чи можна зрізати цвіль на сирі і їсти його? Так і ні. Візуальна цвіль, яку ви бачите на їжі, схожа на вершину айсберга. Ви не можете побачити, що знаходиться під поверхнею, і в цьому випадку грибок проникає всередину сиру.
Тому, хоча ви можете зрізати цвіль на твердих сирах, таких як чеддер, пармезан або швейцарський - це ще непогано. Але якщо на продукті дуже багато цвілі - краще викинути його в смітник.
За словами експерта, дуже важливо не спричиняти перехресного зараження через контакт із пліснявою - чи то ваших рук, чи кухонних поверхонь, чи обробних дошок.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...