Медичний експерт нарешті відповів на давнє запитання, чи можна їсти сир, який запліснявів. І ви можете бути здивовані відповіддю, передають Патріоти України з посиланням на TikTok лікаря Карана Раджана.
Майже кожен з нас колись відкривав свій холодильник і бачив сир, про який зовсім забув, і виникало бажання його вжити, просто обрізавши плісняву.
Загальноприйнята мудрість, яку ви, напевно, чули від багатьох людей, полягає в тому, що "сир все одно є пліснявою", отже, ми можемо припустити, що будь-які ознаки видимої плісняви не є приводом для занепокоєння - і шматочок сиру все одно їстівний, якщо ви все одно відріжте запліснявілу частину.
Однак медичний експерт Каран Раджан стверджує, що насправді це не так просто, і це може бути поганою новиною для тих, хто вживав сир з пліснявою більше ніж кілька разів.
Експерт пояснив, що видалення видимої плісняви з сиру може бути недостатньо, щоб переконатися, що він безпечний для споживання.
Чи можна зрізати цвіль на сирі і їсти його? Так і ні. Візуальна цвіль, яку ви бачите на їжі, схожа на вершину айсберга. Ви не можете побачити, що знаходиться під поверхнею, і в цьому випадку грибок проникає всередину сиру.
Тому, хоча ви можете зрізати цвіль на твердих сирах, таких як чеддер, пармезан або швейцарський - це ще непогано. Але якщо на продукті дуже багато цвілі - краще викинути його в смітник.
За словами експерта, дуже важливо не спричиняти перехресного зараження через контакт із пліснявою - чи то ваших рук, чи кухонних поверхонь, чи обробних дошок.
В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...
Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...