Чи можна смажити їжу на вершковому маслі - неочікувана відповідь

Відповідаючи на питання, чи можна смажити їжу на вершковому маслі, думки людей діляться на два табори: одні одноголосно кажуть, що можна, інші - що продукти пригоратимуть і це дуже шкідливо, передають Патріоти України.

Фудблогерка Діана Кузіна (dian_kuzina) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чи можна смажити на вершковому маслі.Відповідь проста – смажити на маслі можна. Але є один нюанс: звичайне вершкове не дуже вдалий варіант, найбільш підходить топлене, яке ще називають маслом ГХІ. Цей вид масла дуже поширений в Індії і його назва походить саме звідти. Його можна придбати у супермаркеті, або приготувати вдома.

Як приготувати масло ГХІ?

Інгредієнти:

  • вершкове масло

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло потрібно порізати на шматочки.

2. викласти шматочки масла у каструлю та розтопити на слабкому вогні. Цей процес називається кларифікацією. Під дією температури масло ділиться на два шари: вершковий жир, який потрібен для смаження і білки, які потрібно відділити ложкою (вони більше не знадобляться).

3. Готовий жир перелити у контейнер та зберігати в холодильнику.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...