Чи можна смажити їжу на вершковому маслі - неочікувана відповідь

Відповідаючи на питання, чи можна смажити їжу на вершковому маслі, думки людей діляться на два табори: одні одноголосно кажуть, що можна, інші - що продукти пригоратимуть і це дуже шкідливо, передають Патріоти України.

Фудблогерка Діана Кузіна (dian_kuzina) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чи можна смажити на вершковому маслі.Відповідь проста – смажити на маслі можна. Але є один нюанс: звичайне вершкове не дуже вдалий варіант, найбільш підходить топлене, яке ще називають маслом ГХІ. Цей вид масла дуже поширений в Індії і його назва походить саме звідти. Його можна придбати у супермаркеті, або приготувати вдома.

Як приготувати масло ГХІ?

Інгредієнти:

  • вершкове масло

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло потрібно порізати на шматочки.

2. викласти шматочки масла у каструлю та розтопити на слабкому вогні. Цей процес називається кларифікацією. Під дією температури масло ділиться на два шари: вершковий жир, який потрібен для смаження і білки, які потрібно відділити ложкою (вони більше не знадобляться).

3. Готовий жир перелити у контейнер та зберігати в холодильнику.

Руйнують фасади й переносять небезпечні хвороби: Як раз і назавжди позбутися голубів у саду та на балконі

четвер, 4 вересень 2025, 8:15

"Літаючі щури" - так часто називають голубів, і недарма. Ці птахи не лише залишають неприємні сліди у вигляді посліду, але й можуть стати джерелом серйозних проблем, передають Патріоти України. Вони переносять небезпечні хвороби — аспергільоз, орнітоз...

Народні прикмети на 4 вересня. Чому цього дня серед українців прийнято споживати страви з цибулею та бути обережним з вогнем

четвер, 4 вересень 2025, 7:09

4 вересня за новим церковним календарем (17 вересня за старим) - день пам'яті священномученика Вавили, єпископа Великої Антіохії, і з ним трьох отроків, а також ікони Божої Матері "Неопалима Купина". у народі 4 вересня прозвали Цибулевий день. . За ст...