Чи можна смажити їжу на вершковому маслі - неочікувана відповідь

Відповідаючи на питання, чи можна смажити їжу на вершковому маслі, думки людей діляться на два табори: одні одноголосно кажуть, що можна, інші - що продукти пригоратимуть і це дуже шкідливо, передають Патріоти України.

Фудблогерка Діана Кузіна (dian_kuzina) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чи можна смажити на вершковому маслі.Відповідь проста – смажити на маслі можна. Але є один нюанс: звичайне вершкове не дуже вдалий варіант, найбільш підходить топлене, яке ще називають маслом ГХІ. Цей вид масла дуже поширений в Індії і його назва походить саме звідти. Його можна придбати у супермаркеті, або приготувати вдома.

Як приготувати масло ГХІ?

Інгредієнти:

  • вершкове масло

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло потрібно порізати на шматочки.

2. викласти шматочки масла у каструлю та розтопити на слабкому вогні. Цей процес називається кларифікацією. Під дією температури масло ділиться на два шари: вершковий жир, який потрібен для смаження і білки, які потрібно відділити ложкою (вони більше не знадобляться).

3. Готовий жир перелити у контейнер та зберігати в холодильнику.

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...

Влетить у копійку! Помилки водіїв, які збільшують витрату бенезину

п’ятниця, 6 червень 2025, 16:30

Ось основні помилки водіїв, які можуть значно збільшити витрату бензину, передають Патріоти України. Щоб зменшити витрати пального, дотримуйтесь спокійного стилю водіння, перевіряйте тиск у шинах раз на тиждень і регулярно обслуговуйте авто згідно з ре...