Чи можна смажити їжу на вершковому маслі - неочікувана відповідь

Відповідаючи на питання, чи можна смажити їжу на вершковому маслі, думки людей діляться на два табори: одні одноголосно кажуть, що можна, інші - що продукти пригоратимуть і це дуже шкідливо, передають Патріоти України.

Фудблогерка Діана Кузіна (dian_kuzina) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чи можна смажити на вершковому маслі.Відповідь проста – смажити на маслі можна. Але є один нюанс: звичайне вершкове не дуже вдалий варіант, найбільш підходить топлене, яке ще називають маслом ГХІ. Цей вид масла дуже поширений в Індії і його назва походить саме звідти. Його можна придбати у супермаркеті, або приготувати вдома.

Як приготувати масло ГХІ?

Інгредієнти:

  • вершкове масло

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло потрібно порізати на шматочки.

2. викласти шматочки масла у каструлю та розтопити на слабкому вогні. Цей процес називається кларифікацією. Під дією температури масло ділиться на два шари: вершковий жир, який потрібен для смаження і білки, які потрібно відділити ложкою (вони більше не знадобляться).

3. Готовий жир перелити у контейнер та зберігати в холодильнику.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...