Чи можна ставити гаряче у холодильник? Всі за та проти - про це ви могли не знати

Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Таке відбувається, наприклад, вранці, коли поспішаючи на роботу, немає часу на те, аби їжа хоч трішки охолола. Чи можна ставити гаряче у холодильник, та що буде в такому разі із технікою – читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Чи можна ставити гаряче у холодильник: найбільша небезпека

Відомо, що ставлячи гарячу їжу в агрегат, він може взагалі поламатися. Тому ліпше в такому разі дати час страві охолонути до кімнатної температури.

Таким чином, холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.

Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.

Чи можна ставити гаряче у холодильник: інші важливі моменти, які не можна ігнорувати

Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:

  1. Через те, що гарячі страви починають випаровуватися у холоді, холодильник почне викликати конденсацію. Вона буде накопичуватися на їжі та поверхні агрегата.
  2. Гарячі, щойно приготовані страви, теж через це зменшують термін придатності.
  3. Гарячі страви можуть пошкодити гумку на дверях холодильника (ущільнювальну). Таким чином, він буде погано закриватися.
  4. Якщо ти кладеш гарячу страву в холодильник на скляній тарілці, вона може пошкодитися.
  5. Перевитрата електрики. Відомо, що коли температура камери підвищується, температурний датчик подає сигнал на компресор і він запускається, щоб нагнати холод. Якщо ви поставите гаряче в холодильник, температура в камері значно підвищиться і компресор запускатиметься частіше і на більш тривалий час, доки не нормалізує температуру. Таким чином витрата електроенергії значно збільшиться і рахунок за світло відповідно зросте.

Дачникам на замітку! Чим підживити яблуні восени - урожай буде в рази кращим

середа, 3 вересень 2025, 18:50

Осіннє підживлення є одним із найважливіших етапів догляду за яблукнями та іншими плодовими деревами в саду. Внесення мінеральних та органічних добрив восени допомагає компенсувати поживні речовини, які дерево втратило протягом сезону, передають Патріо...

Ефект здивує! Одна маленька зміна у харчуванні може сповільнити старіння

середа, 3 вересень 2025, 18:44

Дослідники зі США виявили, що обмеження споживання амінокислоти ізолейцину здатне суттєво впливати на процеси старіння та покращувати стан здоров’я. Експеримент показав, що у мишей, чий раціон містив менше ізолейцину, тривалість життя зросла, а показни...