Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Таке відбувається, наприклад, вранці, коли поспішаючи на роботу, немає часу на те, аби їжа хоч трішки охолола. Чи можна ставити гаряче у холодильник, та що буде в такому разі із технікою – читайте в матеріалі, передають Патріоти України.
Відомо, що ставлячи гарячу їжу в агрегат, він може взагалі поламатися. Тому ліпше в такому разі дати час страві охолонути до кімнатної температури.
Таким чином, холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.
Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.
Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:
Осіннє підживлення є одним із найважливіших етапів догляду за яблукнями та іншими плодовими деревами в саду. Внесення мінеральних та органічних добрив восени допомагає компенсувати поживні речовини, які дерево втратило протягом сезону, передають Патріо...
Дослідники зі США виявили, що обмеження споживання амінокислоти ізолейцину здатне суттєво впливати на процеси старіння та покращувати стан здоров’я. Експеримент показав, що у мишей, чий раціон містив менше ізолейцину, тривалість життя зросла, а показни...