
Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Таке відбувається, наприклад, вранці, коли поспішаючи на роботу, немає часу на те, аби їжа хоч трішки охолола. Чи можна ставити гаряче у холодильник, та що буде в такому разі із технікою – читайте в матеріалі, передають Патріоти України.
Відомо, що ставлячи гарячу їжу в агрегат, він може взагалі поламатися. Тому ліпше в такому разі дати час страві охолонути до кімнатної температури.
Таким чином, холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.
Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.
Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:
Ветеринарні спеціалісти закликають власників собак уважно стежити за святковим меню: поширений інгредієнт, який додають у начинки, соуси та ковбаски, може бути небезпечним для тварин. Про це повідомило видання Express, передають Патріоти України. Йдеть...
Багато хто з нас щодня приймає вітаміни або окремі добавки, прагнучи зміцнити своє здоров’я та заповнити дефіцит необхідних поживних речовин, передають Патріоти України. Вітаміни та мінерали — це життєво важливі органічні сполуки, необхідні для нормаль...