Бувають ситуації, коли щойно приготовані страви необхідно швиденько поставити на зберігання у холодильник. Таке відбувається, наприклад, вранці, коли поспішаючи на роботу, немає часу на те, аби їжа хоч трішки охолола. Чи можна ставити гаряче у холодильник, та що буде в такому разі із технікою – читайте в матеріалі, передають Патріоти України.
Відомо, що ставлячи гарячу їжу в агрегат, він може взагалі поламатися. Тому ліпше в такому разі дати час страві охолонути до кімнатної температури.
Таким чином, холодильник не перевантажуватиме систему охолодження, знизиться ризик розмноження бактерій.
Але якщо у вас взагалі немає часу, то заздалегідь купіть спеціальні контейнери, які можуть швидко охолоджувати теплі продукти.
Крім поламки системи охолодження, існує безліч інших причин, через які краще не ігнорувати правила зберігання їжі. Наприклад:
З наближенням Дня всіх святих та Дня поминання померлих люди починають активно готувати могили. Але не всі знають, які предмети не варто приносити, щоб не накликати невдачу та негативну енергію, передають Патріоти України. Кароліна Возняк наголошує, що...
Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...