Чи можна використовувати почорнілі банани - вас здивує несподівана відповідь

Банани багато хто любить не тільки за приємний і ніжний смак, але і за поживні речовини і мікроелементи. Однак це - швидкопсувний продукт. Буквально за кілька днів він може перетворитися з соковитого плоду на сміття, передають Патріоти України.

Чи можна вживати банани, які мають помітні ознаки початку незворотних процесів? Важливо пам'ятати ряд простих правил.

Використання почорнілих бананів

Якщо шкірка бананів має помітні коричневі плями, проте всередині плід ще не зіпсувався, такий банан можна вживати в їжу. Найчастіше, в магазинах на них вішають окремий цінник – зі знижкою. Однак варто звертати увагу на те, що якщо на шкірці з'явилися ознаки гниття, то такий банан краще викинути.

Чи можна їсти банан якщо він почорнів

Зверніть увагу на стан плода. Якщо на ньому утворилися помітні гнилі плями, тоді вживати в їжу ці продукти не можна. Є ризик отруєння. Не варто забувати, що в переспілих бананах цукру більше, ніж у звичайних. Тому вживання бананів "на межі" збільшує навантаження на шлунково-кишковий тракт. Є проста залежність – чим більше коричневих плям на шкірці банана - тим більше цукру містить сам плід.

Чим небезпечні перезрілі банани

Слід пам'ятати, що вживання перезрілих бананів загрожує відразу рядом проблем зі здоров'ям:

  • у перезрілих бананах надмірна кількість тираміну (подібно адреналіну – впливає на підвищення рівня цукру в крові і тиску);
  • загроза шлунку від перезрілих бананів очевидна (є ризик отруєння з ускладненнями);
  • підгнилий продукт здатний руйнувати печінку.

Чому не можна їсти коричневі банани

Крім того, що в перезрілих бананах міститься підвищена кількості цукру, такі плоди таять в собі ще одну небезпеку. Фахівці давно встановили, що такі плоди містять підвищену кількість антиоксидантів. Тут також виявлено причину. Це відбувається через руйнування хлорофілу.

Чим корисні перезрілі банани

При всіх ризиках перезрілі банани все ж мають і корисні властивості. При їх вживанні організм отримує моментальне "впорскування" енергії. Тому їх вживають спортсмени для "підзарядки" організму.

Зберігання бананів в холодильнику

Додамо, що банани можна заморожувати. При цьому їх можна попередньо очистити, нарізати, або приготувати з них пюре.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...