​Чи можна виливати окріп у мийку: Пояснення від сантехніків

У раковину на кухні або у ванній кімнаті не рекомендується виливати окріп. Багато людей про це не знають і часом їм про це повідомляють сантехніки під час ремонту труб.

Річ у тому, що у сучасних квартирах для підведення води використовують переважно пластикові труби. І матеріал, з яких вони виготовлені, не вважається найстійкішим для високих температур.

Тому не варто заливати окріп у раковину, зливати воду з макаронів і так далі.

Якщо нехтувати цим правилом, пластикові труби почнуть деформуватися і згодом буде необхідний ремонт та заміна.

Можливі протікання чи тріщини у трубах, а це – зайві проблеми та витрати на нову сантехніку.

Який лайфхак можна використовувати

Сантехніки відзначають, що якщо ви виливаєте окріп у раковину вкрай рідко, то особливо турбуватися не варто.

Але є один фокус, який допоможе вам не хвилюватися за свої труби й вам не доведеться чекати, поки охолоне вода з макаронами чи з-під яєць.

Щоб не пошкодити пластикові труби, відкрийте кран з холодною водою в той момент, коли зливатимете окріп. Холодна вода змішається з окропом і в труби буде литися тепла вода, яка не зашкодить системі.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...