Банани відомі нам не лише своїм цікавим смаком та красивим виглядом, але й тим, що вони псуються дуже швидко. Вже за декілька днів після придбання на них можна побачити чорні плями, передають Патріоти України
Так відбувається не через особливості фрукта, а через неправильні методи його зберігання. Здавалося б, банани повинні зберігатись у фруктовниці на кухні, але, як виявилось, це одне з найгірших місць. То як і де краще зберігати банани, розповідає FoodOboz.
Вважається, що оскільки банани походять із теплих країн, вони не полюбляють холоду й під його дією псуються набагато швидше. Але це лише міф, адже холод значно сповільнить процес псування та збереже банани свіжими довше, ніж за кімнатної температури.О
днак для зберігання бананів у холодильнику також існують свої правила. Там можна класти лише дозрілий, пожовтілий фрукт. А все через те, що холод, окрім процесу псування, також зупиняє процес дозрівання бананів. У результаті, шкірка фрукта потемніє, а ось сам банан всередині так і не досягне стиглості.
Тобто, якщо ви придбали незрілі банани, спочатку їх варто залишити за кімнатної температури й дочекатись, поки фрукт не пожовтіє. Лише після цього їх потрібно покласти до холодильника, де вони залишатимуться свіжими довго.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...