
Банани відомі нам не лише своїм цікавим смаком та красивим виглядом, але й тим, що вони псуються дуже швидко. Вже за декілька днів після придбання на них можна побачити чорні плями, передають Патріоти України
Так відбувається не через особливості фрукта, а через неправильні методи його зберігання. Здавалося б, банани повинні зберігатись у фруктовниці на кухні, але, як виявилось, це одне з найгірших місць. То як і де краще зберігати банани, розповідає FoodOboz.
Вважається, що оскільки банани походять із теплих країн, вони не полюбляють холоду й під його дією псуються набагато швидше. Але це лише міф, адже холод значно сповільнить процес псування та збереже банани свіжими довше, ніж за кімнатної температури.О
днак для зберігання бананів у холодильнику також існують свої правила. Там можна класти лише дозрілий, пожовтілий фрукт. А все через те, що холод, окрім процесу псування, також зупиняє процес дозрівання бананів. У результаті, шкірка фрукта потемніє, а ось сам банан всередині так і не досягне стиглості.
Тобто, якщо ви придбали незрілі банани, спочатку їх варто залишити за кімнатної температури й дочекатись, поки фрукт не пожовтіє. Лише після цього їх потрібно покласти до холодильника, де вони залишатимуться свіжими довго.
Новий 2026 рік уже близько, тому багато хто вже почав прикрашати ялинку та наповнювати дім символами удачі. За давніми традиціями, певні предмети під новорічним деревом здатні привабити процвітання, здоров’я та гармонію, передають Патріоти України. Екс...
Наближається Новий 2026 рік, і багато дівчат уже активно обирають дизайн святкового манікюру. Проте астрологи радять не поспішати з вибором: за їхніми словами, саме колір нігтів на перетині двох років може вплинути на те, що принесе вам наступний рік -...