Чи потрібно чекати на повну розрядку батареї? Як насправді правильно заряджати смартфон

Деякі звички власників сучасних мобільних телефонів повільно вбивають батареї пристроїв. Однією з причин є неправильне заряджання гаджета. Видання Techadvisor розповіло про "золоте правило" зарядки смартфонів, передають Патріоти України.

За словами експертів, головне правило зарядки смартфонів полягає в тому, щоб більшу частину часу підтримувати рівень заряду батареї від 30% до 90%. Заряджайте телефон, коли його заряд впаде нижче 50%, але знімайте із зарядки, перш ніж він повністю зарядиться. Справа в тому, що при повному заряді з 80 до 100% літій-іонний акумулятор старіє швидше.

Користувачі iOS можуть використовувати програму "Ярлики", щоб встановити повідомлення, коли рівень заряду батареї досягає певного відсотка. Це робиться на вкладці "Автоматизація", а потім "Рівень заряду батареї".

При тому, що повне заряджання телефону не є фатальним для акумулятора телефону, і здається майже нелогічним не робити цього, повне перезаряджання щоразу, коли ви заряджаєте його, скоротить термін його служби. Так само, з іншого боку, не дозволяйте акумулятору телефону опускатися нижче 20%.

Літій-іонні акумулятори не дуже добре почуваються, коли рівень заряду нижче позначки 20%. Замість цього залиште додаткові 20% "внизу" як буфер для вимогливих днів, але в будні починайте зарядку, коли з’являється попередження про низький рівень заряду батареї.

Коротше кажучи, літій-іонні батареї найкраще процвітають посередині. Не допускайте низький відсоток заряду акумулятора, але й не дуже високий.

Народні прикмети на 5 жовтня. Що українці здавна намагалися зробити цього дня, щоб ніколи більше не відчувати нестачу грошей

субота, 5 жовтень 2024, 7:05

5 жовтня за новим церковним календарем (18 жовтня за старим) - день пам'яті великомучениці Харитини Амісійської. За старим календарним стилем - день пам'яті святого мученика Фоки Синопського і пророка Іони, передають Патріоти України. . Харитина жила ...

А ви це знали? Чому в СРСР чоловікам не можна було зачісувати волосся на лівий бік

субота, 5 жовтень 2024, 6:50

Самовираження через зовнішність у СРСР не віталось і навіть засуджувалось. Так чоловіка з довгим волоссям могли постригти силою. І навіть зачесуватись на лівий бік було не можна. Звідки з’явилось останнє правило, спробував розібратись OBOZ.UA. Виявилос...