
Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів.
Господині приловчились готувати піцу вдома, адаптувавши її начинку до звичних та підручних нам продуктів. Тож чи потрібні дріжджі у піці.
Так, дріжджі потрібні. Без них класичний корж італійських бідняків вийде жорстким і худим.
Для приготування потрібно
Як готувати
Цей рецепт вважається класичним та розрахований для приготування піци діаметром 34 см.
Для початку потрібно обов’язково просіяти борошно, а потім змішати його із сухими «швидкими» дріжджами.
У суху суміш додаємо сіль (дрібного помелу) і цукор.
Поступово перемішуємо компоненти, потім змішуємо теплу воду з оливковою олією і виливаємо її в борошно.
Розмішуємо і вимішуємо до однорідної маси, щоб вийшло липке та м’яке тісто.
Щоб тісто перестало липнути до рук, дрібними порціями продовжуємо додавати муку.
У фіналі тісто має вийти м’яким, еластичним і таким, що тягнеться.
Після цього воно має відлежатись в теплому місці 30-40 хвилин і можна розкачувати та викладати начинку.
Скоротити споживання електроенергії - це важлива задача не тільки у період її гострого дефіциту, а й просто спосіб контролю своїх витрат. Однак один звичний кухонний гаджет може стояти цьому на заваді, адже продовжує споживати енергію і збільшувати рах...
Напередодні свят варто ретельно підбирати подарунки, адже деякі речі можуть непередбачувано образити близьких. Експерти з етикету радять уникати подарунків, які натякають на недоліки чи створюють незручності, передають Патріоти України. Серед заборонен...