Чи потрібно додавати дріжджі до тіста для піци


Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів.

Подробиці

Господині приловчились готувати піцу вдома, адаптувавши її начинку до звичних та підручних нам продуктів. Тож чи потрібні дріжджі у піці.

Так, дріжджі потрібні. Без них класичний корж італійських бідняків вийде жорстким і худим.

Для приготування потрібно

  • 2 склянки борошна;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. (без гірки) цукру;
  • 170 мл води;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії.

Як готувати

Цей рецепт вважається класичним та розрахований для приготування піци діаметром 34 см.

Для початку потрібно обов’язково просіяти борошно, а потім змішати його із сухими «швидкими» дріжджами.

У суху суміш додаємо сіль (дрібного помелу) і цукор.

Поступово перемішуємо компоненти, потім змішуємо теплу воду з оливковою олією і виливаємо її в борошно.

Розмішуємо і вимішуємо до однорідної маси, щоб вийшло липке та м’яке тісто.

Щоб тісто перестало липнути до рук, дрібними порціями продовжуємо додавати муку.

У фіналі тісто має вийти м’яким, еластичним і таким, що тягнеться.

Після цього воно має відлежатись в теплому місці 30-40 хвилин і можна розкачувати та викладати начинку.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...