
Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів.
Господині приловчились готувати піцу вдома, адаптувавши її начинку до звичних та підручних нам продуктів. Тож чи потрібні дріжджі у піці.
Так, дріжджі потрібні. Без них класичний корж італійських бідняків вийде жорстким і худим.
Для приготування потрібно
Як готувати
Цей рецепт вважається класичним та розрахований для приготування піци діаметром 34 см.
Для початку потрібно обов’язково просіяти борошно, а потім змішати його із сухими «швидкими» дріжджами.
У суху суміш додаємо сіль (дрібного помелу) і цукор.
Поступово перемішуємо компоненти, потім змішуємо теплу воду з оливковою олією і виливаємо її в борошно.
Розмішуємо і вимішуємо до однорідної маси, щоб вийшло липке та м’яке тісто.
Щоб тісто перестало липнути до рук, дрібними порціями продовжуємо додавати муку.
У фіналі тісто має вийти м’яким, еластичним і таким, що тягнеться.
Після цього воно має відлежатись в теплому місці 30-40 хвилин і можна розкачувати та викладати начинку.
Навіть дві сигарети на день можуть різко підвищити ризик серцевого нападу - до таких висновків дійшли вчені, які опублікували результати масштабного аналізу в журналі PLOS Medicine, передають Патріоти України. Команда дослідників проаналізувала майже д...
Старіння часто сприймають як повільний, рівномірний процес, який поступово змінює тіло та організм. Проте вчені зі Стенфордського університету довели, що ці зміни можуть відбуватися стрибкоподібно, передають Патріоти України з посиланням на. За результ...